Mor Renkli Zambak Tarlalarında Görsel Şölen Başladı

Isparta’da ‘Lavanta Kokulu Köy’ olarak bilinen Kuyucak’ta turizmi öne çekmek amaçlı dikilen zambaklar çiçek açtı.

Yayınlanma:
Mor Renkli Zambak Tarlalarında Görsel Şölen Başladı

Isparta’da ‘Lavanta Kokulu Köy’ olarak bilinen Kuyucak’ta turizmi öne çekmek amaçlı dikilen zambaklar çiçek açtı.Görselliğinin dışında zambaktan elde edilen yağ kozmetik alanında kullanılırken, kilogram fiyatı yaklaşık 5 bin Euro’dan satılıyor.

Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde lavanta turizmi öncesinde çiçek açan zambaklar, mor renkleriyle görsel şölen sunuyor. Köyde 60 dekar alanda deneme amaçlı dikilen zambaklar, görselliği ile kendisine hayran bırakıyor.

Her sene yerli ve yabancı turistleri ağırlayan zambak tarlaları bu yıl pandemi tedbirleri kapsamında boş kaldı. Görselliğinin dışında kozmetik alanında kullanılan zambak yağı önemli bir değere sahip. Kurutularak çıkarılan zambak yağının kilogram fiyatı yaklaşık 5 bin Euro’dan satılıyor.

Kuyucak Köyü muhtarı Gürol Yılmaz, köye zambak çiçeğinin deneme amaçlı Fas’tan getirildiğini ve zambağın köye uyum sağladığını ifade etti.

25 Dekar Alana Daha Dikeceğiz

Kuyucak Köyünün lavanta bahçeleriyle ünlü olduğunu belirten Yılmaz "Turizmi öne çekmek için zambak diktik. 60 dekarlık alanda zambak üretimimiz var. Bunu zamana yayarak daha da genişletmeye çalışacağız. 25 dekar daha yerimiz var. Oraya da dikeceğiz. Amacımız turizmi öne çekmekti, bunu da başardık. dedi.

Isparta’nın mor renkli zambak tarlalarında görsel şölen başladı

Isparta’nın mor renkli zambak tarlalarında görsel şölen başladı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.