Mucize Şimdi Isparta'da

Hayat Aktar’ın öncülük ettiği ve Isparta ile tanıştırdığı yöntem ile müşterilerin gözü önünde taze ve soğuk pres yöntemi ile çörek otu yağı elde ediliyor.

Yayınlanma:
Mucize Şimdi Isparta'da

Modern insanoğlu doğayla geçirdiği yıllar sonucunda hala birçok bitkinin faydalarını, gizemini yeni yeni hayatına katıyor. Bunlardan bir tanesi de Çörek Otu ve Çörek Otu Yağı… Isparta’da ilk kez Soğuk Pres (Cold Press) yöntemi ile elde edilen ve hiçbir katkı maddesi kullanılmayan çörek otu yağı üretimi başladı.

Hayat Aktar’ın öncülük ettiği ve Isparta ile tanıştırdığı yöntem ile müşterilerin gözü önünde taze ve soğuk pres yöntemi ile çörek otu yağı elde ediliyor.

50 gr, 100 gr, 250 gr ve 500 gr’lık cam şişelerle paketlenen Hayat Aktar Çörek Otu Yağı Pirimehmet Mah. 1740 Sk. 10/B adresinde hizmet veren Hayat Aktar’da müşterilerini bekliyor.

Hayat Aktar işletmecisi Hasan Çelik, çörek otu yağını soğuk pres yöntemi ile elde ettiklerini kaydederek, önemli bir uyarıda bulundu, merdiven altı ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Çelik, “Isparta’da üretim izni olan ve hiçbir katkı maddesi kullanılmadan sizleri gözü önünde elde ettiğimiz Hayat Aktar Çörek Otu Yağı’nı kullanınız. Kar hırsı ile merdiven altında üretilen ve içerisinde farklı yağlar karıştırılan ürünler sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir” dedi.



Hayat Aktar işletmecisi Hasan Çelik, çörek otu yağının faydalarını okuyucularımız için anlattı:

Çörek Otu Yağı Nasıl Elde Edilir?
Çörek otu yağını elde etmek için çörek otunun tohumları kullanılır. çörek otu tohumları güneşte kurutulur ve daha sonra preslenerek yağı elde edilir. Çörek otu içerisinde birden fazla yağ çeşidi bulunmaktadır ancak bizim kullanmayı tercih ettiğimiz Nigellae sativa olan türüdür.

Çörek otunun tohumlarında uçucu yağlar, alkaloitler, saponin ve protein gibi maddeler yer alır. Tohumları antimikrobiyal analjezik, antineoplastik, anti-inflamatuar ve ateş düşürücü etkilere sahiptir.

Karaciğer ve böbrekleri korur. Ağrı giderici, ateş düşürücü, iltihap azaltıcı ve mikroplara karşı mücadele edici özelliği vardır. Hayvanlar üzerine yapılan deneylerde trigliserid’i düşürücü etkisi gözlenmiştir.



Çörek Otu Faydaları Nelerdir? Nelere İyi Gelir?
• Çörek otu yağı bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi klinik olarak kanıtlanmıştır.

• Kanser riskini azaltıcı etkilere sahiptir. İnterferon üretimini artırır.

• Diyabet, astım, öksürük, grip ve ishal gibi rahatsızlıklarda olumlu etkiler gösterir.

• Alerjik sorunlara karşı yararlıdır. Anti-histamin etkisiyle alerjik reaksiyonlara karşı korur. Hapşırma, göz sulanması gibi alerjinin yaygın belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.

• Bronşiyal kasları rahatlatarak akut astım belirtilerinin ve öksürüğün tedavisine yardımcı olur.

• İltihabı azaltır.

• İçeriğindeki anti-anti-inflamatuar spazmodik maddelerle kas krampları ve spazmı önleyici etkisi vardır.

• Çörek otu yağı kullanımı sindirimi kolaylaştırır.

• Çörek otu yağı saç dökülmesi ve kepeğe karşı yararlıdır. Saç diplerine friksiyon yapılır.

• Cildi beslemek için haricen kullanılır. Cinsel gücü artırır.

Çörek Otu Şekeri Düşürürmü?
Çörekotu tohumlarında bulunan uçucu yağ kan şekerini azaltmada etkilidir. Fareler üzerinde yapılan bir deneyde uçucu yağın simvastatin adlı kolesterol ilacı kadar etkili olarak serum kolesterol, trigliserit ve şeker seviyelerini düşürdüğü görülmüştür.

Laboratuar şartlarında ve deney hayvanları üzerinde yapılmış bazı deneysel çalışmalar, özellikle kolon, cilt, mide ve karaciğer kanseri üzerinde etkili olduğunu, ayrıca tohum ve yağın bağışıklık sistemini desteklediği göstermiştir.

Selçuk Üniversitesi’den Prof. Dr. İbrahim Uslu,Çörek otundaki Thymoquinone adlı maddenin doğal savaşçı hücrelerin başarı oranını %74 oranında artırdığını, kanserli pankreas, meme, bağırsak ve karaciğer hücrelerinin üremesini durdurduğunu hatta bu kanserli hücreleri yok ettiğini belirtmiştir.



Çörek otu yağı nasıl kullanılır?
• Çörek otu yağının günlük kullanım önerisi 1 çay kaşığı çörek otu yağı dır.

• Çörek otu yağı dışında çörek otu balla karıştırılarak da alınabilir. 1 çay kaşığı çörek otu bir yemek kaşığı balla karıştırılarak tüketilebilir. Bunun için çörek otunu toz hale getirmek gerekir. Öğütülmeden balla karıştırılıp alındığında vücut tarafından sindirilmeden atılabilir.

• Soğuk pres şeklinde üretilen, koruyucu ve katkı maddesi olmayan ve karışım yağ içermeyen çörek otu yağı tercih edilmelidir. Açıldıktan sonra buzdolabında saklayın.

• Bazı çörek otu yağları çiçek yağıyla karıştırılıp satılmaktadır. Sağlık açısından bu tür ürünlerin yararı yoktur.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum