Müftüden Akıllara Durgunluk Veren Açıklama

Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can, ilçede bulunan bir caminin 60 bin liralık elektrik borcunu Yalvaçlıların ödemesi gerektiğini belirterek, bu borcu ödeyen vatandaşlara cennetten yer garantisi verileceği fetvasını verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2022 12:10
Müftüden Akıllara Durgunluk Veren Açıklama

Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can, ilçede bulunan bir caminin 60 bin liralık elektrik borcunu Yalvaçlıların ödemesi gerektiğini belirterek, bu borcu ödeyen vatandaşlara cennetten yer garantisi verileceği fetvasını verdi.

Yalvaç ilçesinde bulunun bir caminin 70 bin liralık elektrik borcu nedeni ile İlçe Müftüsü Ömer Can, çareyi faturayı halka kesmekte buldu. Her namaz çıkışında halkı bıktırırcasına para toplanmasına müsaade eden İlçe Müftüsü, 70 bin liralık elektrik faturasının 10 bin lirasını cemaatten tahsil etti.

Geri kalan 60 bin liralık açık için de bir fetva veren Müftü Can, kalan 60 bin lirayı Yalvaçlı vatandaşların ödemesine hüküm verdi. 60 bin liralık bedeli ödeyen vatandaşlara cenneti vaat eden Müftü, verdiği fetva ile akıllara durgunluk getirdi.Konu, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel’in Yalvaç ilçesini ziyaret ettiği gün ayyuka çıktı.

Muhtarlar ile istişare eden Milletvekili Özel’e muhtarlar, akıllara durgunluk veren bir iddiada bulundu.

Muhtarların KÖYDES ödeneklerinin sıkıntıları çözmediğini belirttikleri konuşmalarının ardından Kızılca Mahallesi Muhtarı Soner Günay, Yalvaç Müftüsü’nün, caminin 70 bin liralık elektrik borcundan dolayı cemaatten para toplandığını, bunun 10 bin lirasının temin edildiğini, 60 bin liranın da Yalvaçlıların ödemesinin gerektiğini söylediğini belirtti. Muhtar Günay, İlçe müftüsünün 60 bin lirayı ödeyenlere cennetten yer garantisi verdiğini de iddia etti.

CAMİ CEMAATİNDEN SÜREKLİ PARA TOPLANIYOR

Bundan başka, Isparta’ya yeni atanan Sayın Valimizin ilçemizde yaptığı bir toplantıda dile getirdiğimiz gibi, halen Yalvaç’ta cami cemaatinden her hafta bıktıracak derecede yardım toplanmaya devam edilmektedir.

O toplantıda Sayın Valimiz bu konuda il müftüsünden de ilçe müftüsünden de bu konuda daha hassas davranılmasını istemesine rağmen her fırsatta cami cemaatinden para toplanarak insanlar bıktırılmaktadır.

Bu konuda size ve ilçe başkanına çok teşekkür ediyorum, böyle bir müftüyü ilçemize gönderdiğiniz için.” diyerek konuya dikkat çekti.

Diğer muhtarlar da Günay’ı destekleyerek bu konuda sıkıntılar olduğunu dile getirince Milletvekili Özel bu konuyla ve iletilen diğer sorunlara ilgileneceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum