Muhasebesiz Ekonomi Dümensiz Gemiye Benzer

Muhasebesiz Ekonomi Dümensiz Gemiye Benzer

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mart 2019 11:01
Muhasebesiz Ekonomi Dümensiz Gemiye Benzer

ISMMMO Başkanı Zafer Büyüknohutçu, Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin meslek olarak hazine ile mükellef arasında köprü görevi gördüğünü belirterek; “Hem devlete hem de mükellefe karşı ağır sorumluluklarımız bulunmaktadır. Muhasebesiz bir ekonomi dümensiz gemiye benzer” dedi.
Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (ISMMM) Odası tarafından 1-7 Mart Muhasebe Haftası kutlamaları kapsamında Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende konuşan Isparta SMMM Odası Başkanı Zafer Büyüknohutçu bu yıl 30’uncusu kutlanan hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU
Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 1-7 Mart Muhasebe Haftası kutlamaları kapsamında Valiliği önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenledi. Dün saat 09.30’da gerçekleştirilen törene; Isparta SMMM Odası Başkanı Zafer Büyüknohutçu ve yönetim kurulu, Isparta Defterdarı Nazım Kaya ve Defterdar Yardımcıları ile ISMMMO üyeleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Isparta SMMM Odası Başkanı Zafer Büyüknohutçu Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

“DEVLET İLE MÜKELLEF ARASINDA
KÖPRÜ GÖREVİ YAPIYORUZ”
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Oda Başkanı Büyüknohutçu ve beraberindekiler Vali Ömer Seymenoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette bir konuşma yapan Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Zafer Büyüknohutçu, mesleklerinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisi ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Muhasebeciler Haftası’nın kutlandığına değindi. Büyüknohutçu, “Bu yıl 30.yılını kutluyoruz. Mesleğimiz hazine ile mükellef arasında köprü görevi görmektedir. Hem devlete hem de mükellefe karşı ağır sorumluluklarımız bulunmaktadır. Muhasebesiz bir ekonomi dümensiz gemiye benzer” dedi.
VALİ SEYMENOĞLU, “YATIRIMLARIN KAYNAĞI
VERGİLERLE VE DEVLET GELİRLERİYLE OLUŞMAKTADIR”
Muhasebeciler Haftası’nın 30 yıldır kutlanmasının artık bir gelenek haline getirildiğini ifade eden Vali Ömer Seymenoğlu, “Bugün sizler, bundan sonraki yıllarda da mutlaka gelecek meslektaşlarınız bu haftayı muhasebe haftası olarak kutlayacaklardır. Bu önemlidir. Vergi, her ülke, her devlet ve her millet için yatırımlar adına çok önemlidir. Yatırımların kaynağı vergilerle ve devlet gelirleriyle oluşmaktadır. Ancak vergiler devlet yatırımlarının en önemli kaynağını oluşturmaktadır.
Önceki haftalarda da vergi haftası kutlanmıştı. Bu arkadaşlarımız da mutlaka sizlerle birlikte tüm girişimci ve sanayicilerimizin kazançlarının kanunen vermeleri gerektiği miktarda vergiyi toplamak için görevliler. Ancak bunu kamu daireleri, defterdarlık veya gelir idaresi başkanlığı olarak tek başlarına değil sizlerle birlikte yapıyorlar. Dolayısıyla bizim işimiz çok daha kolay. Sizin gibi odaların ve yönetimlerin, sizin gibi temsil eden kişilerin olması devlet için çok önemli.

“ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK ÜSTLENİYORSUNUZ”
Vatandaş olarak hep beraberiz, birlikteyiz ancak kanunlarımız belli STK’lara veya meslek kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına sorumluluk yükleyerek yetki vermiştir. Sizin odanız da bunlardan birisidir. Tüm muhasebeci ve mali müşavir arkadaşlarımıza selamlarımı gönderiyorum. Bir sıkıntı ve problem varsa bunu iyi niyet dahilinde çözebileceğimizi belirtmek istiyorum. Gerek maliyeyi temsil eden kamu arkadaşlarımız gerekse esnaf ve sanayici arkadaşlarımızın bir araya getirilmesi, çözüm üretilmesi gereken önemli, hususlarda bir araya gelebiliriz. Bu güzel haftanız inşallah devlet adına yeni vergiler toplama hususunda hayırlara vesile olur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.