Muhtardan Örnek Davranış

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Mısırlı köyünde muhtar, köyün kadınlarını kanser kontrolü için hastaneye götürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2011 14:49
Muhtardan Örnek Davranış

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Mısırlı köyünde muhtar, köyün kadınlarını kanser kontrolü için hastaneye götürüyor.
    
Mısırlı köyü Muhtarı Kemal Sarı, Ajans32 muhabirine yaptığı açıklamada, Yalvaç Devlet Hastanesinde mamografi ve kemik ölçüm cihazlarının hizmete girdiğini öğrenmesinin ardından köyde duyuru yaparak 35 yaş üstü kadınlarla görüştüğünü söyledi. Kadınlara, meme kanseri ile mücadelede erken teşhisin hayat kurtardığını anlatığını belirten Muhtar Sarı, kontrol olmak isteyen kadınların listesini oluşturarak, Yalvaç Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Tahsin Erdoğan'a bildirdiğini anlattı.
    
Muhtar Sarı, her gün yirmişerli gruplar halinde 35 yaşın üstündeki kadınların hastanede mamografi ve kemik ölçümü kontrolü yaptırdıklarını, şuana kadar 50 kadının taramadan geçtiğini kaydetti. Kontroller için geriye 30 kadının kaldığını ifade eden Muhtar Sarı, şunları söyledi: ''Geçtiğimiz hafta başında başlattığımız sağlık taramasında cihazda meydana gelen geçici arıza nedeni ile bir süre ara verip bu hafta başında yeniden sağlık taramasına başladık. Hastanenin genel cerrahlarından Doktor Veli Can Yarar'ın daha önce özel bir hastanede kanserli hastaları ameliyat ettiği öğrendik ve hastalarımızı kendisinin muayene etmesini istedik. Allah'a şükür şu ana kadar taramadan geçen hiçbir köylümüzde kanser vakası ile karşılaşılmadı. Köy muhtarı olarak bizlere bu imkanı tanıyan hastane yönetimine teşekkür ediyorum'' dedi.
    
Yalvaç Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Tahsin Erdoğan da, hastane bünyesinde mamografi ve kemik ölçüm cihazının yeni yıl ile birlikte hizmete girdiğini söyledi. Yalvaç, Gelendost ve Şarkikaraağaç ilçelerinde yaşayan 35 yaş üzeri tüm bayanların taramadan geçirmek istediklerini belirten Başhekim Erdoğan şöyle konuştu: ''İlçelerde tarama yapmak için planlamalarımız sürüyor. Mısırlı köyü muhtarımız cihazların devreye girdiğini duyunca tarama yapılmasını istedi. Hastane yönetimi olarak ilk taramamızı gerçekleştirmiş olduk'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.