Mutlu Çocuklar Dünyayı Değiştirir

Mutlu Çocuklar Dünyayı Değiştirir

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2019 11:33
Mutlu Çocuklar Dünyayı Değiştirir

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Eğirdir İlçe Sosyal Hizmet Merkezi ve Eğirdir Huzurevi işbirliğiyle çocuk istismarı konusuna dikkat çekmek amacıyla bir program düzenlendi.

Programda, MYO bünyesinde eğitim alan öğrenciler tarafından “Dikkat Çocuk Var” isimli didaktik (öğretici) tiyatro gösterisi sunuldu. “Hayır De” isimli şarkı seslendirildi. Geleneksel çocuk oyunlarının da oynandığı programda; çocuk, genç ve yaşlıların kumaşa el izi baskısı yapılarak şenlik hatırası oluşturuldu.

Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Öğr. Gör. Muammer Salim, etkinlik fikrinin ortaya çıkış sürecini anlattı. Çocukların her türlü riske karşı korunması amacıyla hareket ettiklerini belirten Öğr. Gör. Salim, “Büyük ve güçlü Türkiye için, sadece bilim ve teknoloji alanında gelişmeler elde etmek yeterli değildir. Bilim ve teknikteki gelişmeleri ortaya koyacak ruhen ve bedenen sağlıklı bireyleri yetiştirmeye, dolayısıyla insanı odağına alan sosyal bilim yaklaşımlarına ihtiyaç vardır. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz, bilimsel hassasiyete dayalı bu çalışmayla mutlu, huzurlu ve her açıdan sağlıklı çocuklar yetiştirilebilmesine bir nebze olsun katkı sunmak istediğimizi vurgulamak istiyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.