Nazmi Toker’de El Sanatları Sergisi Açıldı

Isparta Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde Nazmi Toker Ortaokulu’nda atık malzemelerin değerlendirildiği ev, süs çanta ve giysi gibi birbirinden çeşit eşyaların yer aldığı ‘Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Sergisi’ açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2022 16:44
Nazmi Toker’de El Sanatları Sergisi Açıldı

Isparta Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde Nazmi Toker Ortaokulu’nda atık malzemelerin değerlendirildiği ev, süs çanta ve giysi gibi birbirinden çeşit eşyaların yer aldığı  ‘Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Sergisi’ açıldı.

Nazmi Toker Ortaokulu’nda dün saat 10:00’da İl Milli Eğitim Şube Müdürü Melek Aksu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem ve Müdür Yardımcısı Emine Çınar ve diğer ilgililerin katılımıyla açılan kermes bugünde gezilebilecek.

Serginin açılış kurdelesini kesen İl Milli Eğitim Şube Müdürü Melek Aksu, “Kadınlarımızın hayal gücünün bu kadar geniş ve güzel olmasından dolayı tebrik ederim.” Dedi.

Birbirinden güzel ürünleri, atık malzemeleri değerlendirerek sanat eserine dönüştüren ev hanımları, hünerlerini Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Sergisinde gösterdi.  

Serginin yöneticiliğini üstlenen Eğitmen Fadime Sarıgül kursiyerlerin neler yaptığını gelen misafirlere tek tek anlattı. Sarıgül, “ Sergimizde bulunan bütün eşyalar atık malzemelerden yapılmıştır. Kursiyerlerimizin çalışkan ve geniş hayal gücüyle ortaya çıkan görülmeye değer bu el emeklerinin manevi değerleri çoktur. 

Kurs hocaları olarak hepsini ayrı ayrı tebrik eder. Başarılarının devamını dilerim. Kadınlarımızın el emeklerini sergilemesine fırsat sunan Nazmi Toker Ortaokulu Müdürü Mustan Güngör’e sergimize katılımları ile bizleri onurlandıran İl Milli Eğitim Şube Müdürü Melek Aksu,  Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem ve Müdür yardımcısı Emine Çınar hanımefendiye de apayrı teşekkür ederiz. Kadınlarımızın bu ve benzeri sergilerde daha çok yer almasını istiyoruz. Bu doğrultuda üretmeye devam edeceğiz.” Dedi.

Kullanmadığı iplerle çeşitli oyuncaklar üreten Aynur Ölçer, bu tür etkinliklerin devamının gelmesini istedi.

Ölçer, “ Sergide emeği geçen başta hocamız Fadime Sarıgül ve bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz bu ürünleri yaparken iş gibi görmedik. Düşündük, taşındık ve neler yapılabilir hususunda birbirimize danıştık. Güzel bir ortamda üreten kadınlar olduk. Mutluyuz, gururluyuz bu gibi sergilerin devamının gelmesini temenni ediyorum.” Dedi. 

sanat-eserleri-nazmi-toker’de-sergilendi--(5).jpeg

sanat-eserleri-nazmi-toker’de-sergilendi--(8).jpeg

sanat-eserleri-nazmi-toker’de-sergilendi--(4).jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.