Ne Liyakat Ne İrade Sahibisiniz

MHP İl Genel Meclisi Grubu adına zehir zemberek bir açıklama yapan Mustafa Artan, AKP’li meclis üyelerini ve başkan Osman Zabun’u Isparta’ya zarar vermekle suçladı. Artan İl Genel Meclisi başkanı Osman Zabun’a 13 soru yöneltti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2012 10:44
Ne Liyakat Ne İrade Sahibisiniz

MHP İl Genel Meclisi Grubu adına bir açıklama yapan Mustafa Artan, sert ifadelerle AKP gurubunu ve meclis başkanı Osman Zabun’u eleştirdi.

TUTARSIZ İTİBARSIZ LİYAKATSIZ
Artan, “Bizler Isparta İl Genel Meclisinin Milliyetçi hareket Partili üyeleri olarak son zamanlarda meclisteki çalışmalarımızın ve katkılarımızın kamuoyuna yeterince ve doğru olarak yansıtılmadığı gerekçesiyle bu basın bildirisini düzenlemek durumunda kaldığımızı belirterek sözlerimize başlamak istiyoruz. Bizim anlayışımıza göre Isparta İl Genel Meclisi İl Özel idaresinin karar organı olmasının yanı sıra, Isparta halkına hizmet eden birçok resmi kuruluşun, Isparta halkı adına yönlendirilmesi görevini de ifa eder. İl Genel Meclisi bir bakıma ilin en büyük seçilmiş karar organıdır. İl Genel Meclisinin kararları üyelerinin hür iradeleriyle oluşmuş, demokratik bir platformda, seçilmiş üyelerin halkın sesini kamu oyuna duyurabileceği ve halk adına karar veren bir kuruluş olmalıdır. Milliyetçi Hareket Partili il genel meclisi üyeleri olarak şimdiye kadar bu prensipler ışığında Isparta İl Genel Meclisine katkı sağlamaya çalıştık ve görevimizi ifa etmeye çalıştık. Kavga ortamı yaratmayarak, Isparta’ya yapılabilecek her türlü yatırımı destekleyerek, Isparta’daki kurumlar arasında olmayan barışı tesis etmeye çalışarak, siyasi bağnazlık yapmayarak ve en önemlisi tamamen Isparta halkının istekleri doğrultusunda meclis çalışmalarına katkı verdiğimiz, hem sizin hem de kamuoyunun malumudur.
Hal böyle iken son zamanlarda Isparta İl Genel Meclisi, bilhassa AKP gurubunun ve Meclis başkanının tutarsız, itibarsız, liyakatsız tutumları neticesinde, bütün fonksiyonlarını yitirmiş, güçsüzleşmiş ve etkisizleşmiştir. Kendilerinin de rahatsız olduğu, bu durumdan dolayı bilhassa başkan Osman Zabun hırçınlaşmış, kontrolünü kaybetmiş, dağılmış ve AKP milletvekillerinin vesayeti altında, bir görüntü sergilemektedir” dedi.

PSİKOLOJİK TRAVMA
Artan açıklamasında, “Çoğunluğu iktidar partisinden oluşan İl Genel Meclisinin, etkili olması gereken kurum ve kuruluşlarca yapılması gereken yatırım ve hizmetlerin, parasızlık bahanesiyle yapılamaması, buna karşılık batık ve iflas etmiş olarak devrettikleri Isparta Belediyesinde yatırım ve hizmetlerin olanca hızıyla devam etmesi, tüm AKP yöneticilerinde olduğu gibi, İl Genel Meclisi başkanında da pisikolojik travmalara neden olmuştur. Bu ruh haliyle son toplantıda Dereboğazı yolu konuşulurken, gündem değiştirmek amacıyla siyaset yapmaya başlaması, asabi davranışları ve MHP gurubunun protestosunun ve meclisi terk etmesinin ardından meydanı boş bulup atıp savurmasının başka izah tarzı yoktur. Grubumuzun mecliste olmadığı bir anda, Dereboğazı yolunu hayal bile edemediğimizi ifade etme talihsizliğinde bulunmuş. Heyhat, milletin hayaline de mi ipotek koydunuz? Siz on yıldır iktidarsınız da, bir de hayal ettiniz ne oldu ? Dereboğazı yolunun hali ortada” şeklinde konuştu.


10 YILDA 10 BİN KİLOMETRE YOL YAPILDI
100 KİLOMETRE YOLU YAPTIRAMADINIZ

Mustafa Artan, son 10 yılda Türkiye genelinde 10 bin kilometre yol yapıldığını hatırlatarak, AKP gurubunu Isparta’da 100 kilometre yol yaptıramamakla suçladı. Artan, “Son on yılda Türkiye genelinde on bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yol yapılırken, yüz kilometrelik Dereboğazı yolunu yaptıramamanın sıkıntısıyla, şöyle veya böyle diğer illere birçok yatırım yapılırken Isparta’ya bir şey yapamamanın sıkıntısıyla, İl Özel idaresi kanalıyla köy yollarının tamirini dahi yapamazken, Isparta Belediyesince kilometrelerce yol yapılmasının sıkıntısıyla yaşadıkları travmayı anlıyoruz. Bunların iktidarında; Özel İdare, bırakın yatırım yapmayı, emeklisinin kıdem tazminatını ödeyemez, memuruna ve işçisine kanunla verilmesi gereken zam ve ikramiyeleri dahi veremez hale düşürülmüştür. Şimdide çıkmış, on yıl önceki 57. hükümet dönemini sorguluyorlar” dedi.

ISPARTA’YA ZARAR VERDİNİZ
Artan , “Uzun sözün kısası, Ispartayı idare edecek liyakate ve iradeye sahip olmayanlara verilen yetkilerin ne şekilde kullanıldığını ve Ispartamıza ne kadar zarar verdiğini geçmişte de gördük, şimdi de görüyor ve yaşıyoruz. Temennimiz o dur ki: Ispartamız, bu tür siyasetçi ve idarecilerden tez zamanda kurtulur ve ehil ellere teslim edilir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum