Numan Kurtulmuş Isparta'da

Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de Başta Çalışma Hayatında Olmak Üzere, Birçok Alanda Demokratik Düzenlemelere İhtiyaç Olduğunu Belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2011 15:15
Numan Kurtulmuş Isparta'da

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de başta çalışma hayatında olmak üzere, birçok alanda demokratik düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirterek, "Yoksa Torba Yasa, böyle eksikliklerin tamamlanması, yarım kalmış alanların rötuşlanmasından başka bir mana ifade etmez" dedi.

Kurtulmuş, Burdur'da Salı Pazarını gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Kurtulmuş, gezisi sırasında AK Parti'den milletvekili aday adayı Dündar Ersan'ın annesi Emine Ersan'a parti rozeti taktı.

Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, HAS Parti'nin kısa süre önce kurulmasına rağmen teşkilatlanmasını tamamlayarak Seçim kampanyasına başladığını kaydetti. Eşi Burdurlu olan Kurtulmuş, "Burdur'un eniştesi" olduğunu ve kente sık sık geldiğini anlattı.

Seçime iddialı şekilde hazırlandıklarını ifade eden Kurtulmuş, bir gazetecinin Torba Yasası olarak adlandırılan bazı kanunlarda değişiklik öngören teklife ilişkin sorusuna "Adı üstünde Torba Yasa. Türkiye'nin, Torba Yasaya değil demokratikleşmeye ihtiyacı var" yanıtını verdi.

Türkiye'de başta çalışma hayatı olmak üzere pek çok alanda demokratikleşmeye ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Zaman zaman hükümetler eksik bıraktıklarını tamamlamak için böyle 'Torba Yasa' adını verdikleri işler yaparlar. Torba Yasa içinde, hakikaten olumlu kararlar olduğu gibi fevkalade ciddi şekilde, özellikle çalışma hayatına ilişkin olumsuz maddeler de var. Gönül arzu eder ki Türkiye'de bir siyasi ve hukuki reform süreci en ileri düzeyde yapılsın, herkesin emeğinin değerlendirdiği, herkesin eşit ve özgür yurttaşlar olduğu bir Türkiye kurulsun ve böyle eksiklerimizi, gediklerimizi de Torba Yasa gibi rötuşlarla yapmak ihtiyacı içinde olmayalım. Bizim temennimiz, çalışmalarımız bu yöndedir. Türkiye'de başta çalışma hayatında olmak üzere, birçok alanda demokratik düzenlemelere ihtiyaç vardır. Yoksa Torba Yasa, böyle eksikliklerin tamamlanması, yarım kalmış alanların rötuşlanmasından başka bir mana ifade etmez" dedi.

-SEÇİM İTTİFAKI-
Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin genel seçimlerde başka bir partiyle ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin soruya da "Hayır" diye yanıt verdi.

HAS Parti'nin, Türkiye'nin bundan sonraki iktidar merkezi olacağını savunan Kurtulmuş, partinin aynı zamanda hükümetin "tek alternatifi" olmaya hazırlandığını söyledi. Partinin, hükümet protokolünü oluşturacak şekilde enerjiden sağlığa, dış politikadan eğitime kadar tüm alanlarda çalışmaları tamamladıklarını anlatan Kurtulmuş, "Önümüzdeki haftada bir hükümet protokolü şeklinde hazırladığımız Seçim beyannamemizi, Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız. Halkın Sesi, AK Parti iktidarının tek alternatifidir ve bundan sonraki Türkiye'nin iktidar merkezidir" dedi.

-İBRAHİM TATLISES'E YÖNELİK SALDIRI-
Kurtulmuş, İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıyla ilgili soru üzerine de geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Saldırının arkasındaki kişilerin bir an önce yakalanmasını isteyen Kurtulmuş, "Türkiye'de. maalesef insanların barış ve esenlik içinde yaşayabileceği bir ortamdan rahatsız olan ve bu ortamı bozmak isteyen çevreler olabilir. Tabi ki şu anda henüz kesinleşmiş bir bilgi yok. Umarız ki sıradan basit bir olaydır. İbrahim Tatlıses. Türkiye'de herkese mal olmuş, bütün kamuoyunun, hatta ünü Türkiye sınırlarını aşmış, bütün İslam dünyasında, İslam coğrafyasında, Ortadoğu'da çok sevilen bir sanatçımız. Allah sağlık afiyet versin. İnşallah bu durumu atlatır, en kısa zamanda ayağa kalkarak çalışmalarına devam eder" diye konuştu.

Kurtulmuş. daha sonra Seçim çalışmaları için Isparta'ya hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.