“Numuneleri Verdik Sonuç Bekliyoruz”

“Numuneleri Verdik Sonuç Bekliyoruz”

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2018 13:10
“Numuneleri Verdik Sonuç Bekliyoruz”

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, pazar araştırması yapmak ve alıcı firmalara numuneleri vermek üzere gittikleri yurt dışından döndüklerini belirterek; “Görüşmelerimizi yapıp, numunelerimizi teslim ettik. Şimdi, bu firmaların bize dönüşlerini bekliyoruz” dedi.

Dünya gülyağı ihtiyacının % 65’ini karşılayan Isparta’da gülçiçeği alım kampanyası geçtiğimiz ay sona ermişti. Her yıl olduğu gibi bu yılda kampanyanın sona ermesinin ardından üretilen gülyağı ve konkretlerin satılması için Gülbirlik Heyeti yurt dışına giderek bir takım görüşmeler yaptı.

ÇELİK; “ŞİMDİ SIRA PAZARLAMADA”
Görüşmelerin son derece yararlı geçtiğini ifade eden kısa adı Gülbirlik olan Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Hasan Çelik, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bu yılki gülçiçeği rekoltesi tüm Isparta genelinde 9 bin ton arasında gerçekleşmiştir. Bu rekoltenin bir bölümünü Gülbirlik olarak biz aldık ve tesislerimizde işleyerek gülyağı başta olmak üzere gül ürünleri ürettik. Şimdi sıra bunları pazarlamaya geldi.

“FİYAT TEKLİFİMİZİ YAPTIK,
NUMUNELERİMİZİ VERDİK”
Bu doğrultuda her yıl olduğu gibi geçtiğimiz günlerde heyet olarak başta Fransa olmak üzere müşterilerimizin yani alıcı firmaların bulunduğu ülkeleri kapsayan iş gezisine çıktık. Bu ülkelerde yabancı firma yetkilileri ile görüşmeler yaparak onlara ürettiğimiz gül ürünlerinin numunelerini verdik. Şimdi onlar gerek verdiğimiz fiyat tekliflerini gerekse numunelerimizi inceleyerek bize sonucu hakkında dönüş yapacaklar ve bizde bu doğrultuda pazarlama yol haritamızı belirlemiş olacağız. Şuanda dönüşler için beklemedeyiz” dedi.

“GÜLÇİÇEĞİ TABAN FİYATINI
DÖNÜŞLERDEN SONRA AÇIKLARIZ”
Genel Müdür Hasan Çelik, kendilerine yapılacak dönüşlerin duruma göre Gülbirlik’in satış bağlantılarının da belli olacağını belirterek, gülçiçeğinin kilogram bedelini yani fiyatını muhtemelen bu dönüşlerden sonra gelecek fiyatların yönetim kurulumuzca yapılacak değerlendirmesinin ardından açıklamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.