O Müftü İlk Defa Konuştu: Bu Bir Linç Kampanyası

Yalvaç Müftüsü Ömer Can hakkındaki ‘cennetten yer vaad ediyor’ iddialarına cevap verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2022 16:39
O Müftü İlk Defa Konuştu: Bu Bir Linç Kampanyası

Yalvaç Müftüsü Ömer Can hakkındaki ‘cennetten yer vaad ediyor’ iddialarına cevap verdi.

Söz konusu iddiaların asılsız olduğunu kaydeden İlçe Müftüsü Can, “Hakkımda bir linç kampanyası başlatıldı.Öyle bir ifadem asla söz konusu değildir” dedi.

İddiaya göre; Isparta - Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can, ilçede bulunan bir caminin 60 bin liralık elektrik borcunu Yalvaçlıların ödemesi gerektiğini belirterek, bu borcu ödeyen vatandaşlara cennet vaat etti.

İddianın sahibi Yalvaç Kızılca Mahallesi Muhtarı Soner Günay. İddiaların mesnetsiz ve yalan olduğunu kaydeden Müftü Can, “Birincisi elektrik borcu olan yer cami değil Kur’an Kursu.

Birikmiş faturalar vardı. Toplamda 70 bin lira bir elektrik borcu. 10 bin lirasını Diyanet İşleri Başkanlığımız çözdü. Kalan 60 bin lirası ile ilgili de ilçemizden bir esnafımız ön ayak oldu ve borç kapatıldı.

Benim Kurban Bayramı’nda camide okuduğum hutbe belli. İddia edildiği gibi kimseye cennetten yer vadetmek gibi bir densizliğe düşmedim, düşmem.

Sadece cemaate böyle hayırların vesile olacağı durumları anlattım.Bundan sonra da anlatmaya devam edeceğim. Kimin ne hesabı var bilemem. Alnım ak, başım dik. Bu yalanı ortaya atanları, bu yalana alet olanları Allah’a havale ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum