Obeziteye Karşı Büyük Mücadele

Obeziteye Karşı Büyük Mücadele

Yayınlanma:
Obeziteye Karşı Büyük Mücadele

İl genelinde Sağlıklı Beslenme, Obezite ile Mücadele, Fiziksel Aktiviteyi Teşvik, Tuz ve şekerin azaltılması, besin güvenirliği ve hijyen konularında 87 bin 484 öğrenci ve 7 bin 583 öğretmene sağlık çalışanları desteği ile eğitimler düzenlendi. 434 Okul Beslenme Dostu unvanı aldı.

Isparta’da İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 2015 yılından bugüne kadar yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda İl genelinde Beyaz Bayrak önkoşulunu sağlayan tüm okulların Beslenme Dostu Okullar Programına dahil edilmesi hedeflendi.

Bu kapsamda her fırsatta okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları ve Kantin çalışanları Proje ile ilgili bilgilendirilmiş Çocukluk çağı obezitesi ile mücadelede projenin önemine vurgu yapıldı.

İl genelinde Sağlıklı Beslenme, Obezite ile Mücadele, Fiziksel Aktiviteyi Teşvik, Tuz ve şekerin azaltılması, besin güvenirliği ve hijyen konularında 87 bin 484 öğrenci ve 7 bin 583 öğretmene sağlık çalışanlarımızın desteği ile eğitimler yapıldı. Okullarla çeşitli etkinlik ve fiziksel aktiviteler kurum desteği ve işbirliği ile gerçekleştirildi.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında kapanan 2 okul, yeni açılan 9 okul ve Beslenme Dostu Okul unvanına sahip 412 okul ve 13 Halk Eğitim Merkezinin değerlendirilmesi yapıldı. Sürdürülen çalışmalar sonucunda gerekli koşulları sağlayan özel ve resmi 434 okul Beslenme Dostu Okul unvanı almaya hak kazandı.

Buna göre; 2015 yılı Beslenme Dostu Okul sayısı: 5, 2016 yılı Beslenme Dostu Okul sayısı: 12, 2017 yılı Beslenme Dostu Okul sayısı: 419, 2018 yılı Beslenme Dostu Okul sayısı: 424, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında mevcut okul sayısı 434 Beslenme Dostu Okul unvanı alan okul sayısı ise 434 olarak kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.