Öfkemiz Acımızdan Büyük

Sivil Seferberlik Başladı

Yayınlanma:
Öfkemiz Acımızdan Büyük

“Bu gün seferberlik olsa hiçbirimiz sınıra gitmekten çekinmeyiz” bu ifadeler aslında sağcısı – solcusu, Alevisi – Sünnisi, Türk’ü – Kürt’ü 80 milyon Türk halkının ortak çığlığı… O çığlık hafta sonu Kaymakkapı Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte adeta vücut buldu.

15 Temmuz Birlik ve Dayanışma Derneği’nin çağrısı ile 50’ye yakın Sivil Toplum Kuruluşu, İdlib’te rejim güçlerinin hava saldırısı sonrası şehit olan askerlerimizi andı ve gönüllü askerlik için imza topladı.

Vatandaşlar, TSK’nın ihtiyacı durumunda askere gitmek için akın akın imza attılar.

15 Temmuz Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Çapan yaptığı açıklamada ‘‘Mazluma umut olan, şanlı ordumuzun, barışı tesis etmek için bulunduğu Suriye’nin İdlib kentinde, kahpece saldırıya uğraması sonucu şehit düşen Mehmetlerimizi rahmet ve minnetle anmak, devletimizin ve kahraman askerimizin vahdet bilinciyle yanlarında olduğumuzu deklare etmek için buradayız” dedi.

Çapan, “Dünden bu güne şehit düşen canlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Acımız çok büyük, ama öfkemiz acımızdan çok daha büyük. Biz burada Isparta olarak sivil seferberlik ilan ederken; Devletimizin, ordumuzun, yurdumuzun daima yanında olduğumuzu, askerimizi gerekirse maddi manevi ve hatta fiziki olarak destekleyeceğimizi göstermek istedik.

Bugün ülkemizde 7’sinden 70’ ne herkesin; Dili, dini, cinsiyeti, ırkı, mezhebi ve meşrebi her ne olursa olsun, ortak gayesi yalnızca vatanın istikbali, ordumuzun muzafferiyeti olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Açıklamasında birlik beraberlik çağrısı yapan Çapan, “Bu gün daha fazla birlik ve beraberliğe, daha fazla kenetlenmeye ihtiyacımız var. Ne bu gün, ne yarın nede daha sonra ordumuz asla yalnız olmadı ve asla yalnız olmayacak’’ dedi.

Çapan sözlerini, “Devletimizin ve askerimizin yanındayız” diyerek bitirdi.




VATAN SAĞ OLSUN
Sivil Toplum Kuruluşlarına destek için orada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün de açıklamasında; “Büyük acılar ve felaketler yaşıyoruz. Ama yüreğimize taş bastık ve ‘Vatan Sağ Olsun’ dedik. 70 yaşındaki amcamız buraya imza atmaya geliyorsa bilinmelidir ki, bu milleti kimse dize getiremez. Evet, ordumuzun belki ihtiyacı yok ama biz burada Ispartalılar olarak ordumuzun yanındayız, devletimizin emrindeyiz demek istedik. Rabbim devletimiz üzerinde oynanan oyunları bertaraf etsin” diye konuştu.

Kaymakkapı Meydanı’nda kurulan stantta kısa sürede binlerce Ispartalı gönüllü askerlik için imza verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.