Öğrenci Kira Fiyatlarına İsyan Ediyor!

SDÜ öğrencileri, Isparta’daki apart fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2014 14:37
Öğrenci Kira Fiyatlarına İsyan Ediyor!

Türkiye’nin dört bir yanından okumak için Isparta’ya gelen öğrenciler, apart fiyatlarını oldukça yüksek buluyor.

Bu yıl 300 liranın altına düşmeyen apartlara talim olan öğrenciler, her ne kadar daha ucuza oturabilmek için sokak sokak gezse de şehrin en uç noktalarında bile fiyatlar kabarık.

Öğrencilerin bu konudaki en büyük şikayeti ise, normal ücreti 400-500 TL olan apart veya ev için kişi başı hesabı yapılıp fiyatların 800 liraya kadar çıkartılması.

Devlet imkanlarının yetersiz kaldığına değinen SDÜ’lü öğrenciler, “Öncelikle keşke bizim ne anlatmak istediğimizi daha net irdeleseydiniz. Apartta kalmak zorunda değilsiniz diyorsunuz da, devlet imkanlarının yetersizliği ortada, doğal olarak buna mecbur bırakılıyoruz. Hal böyle olunca da gözünü para bürümüş mülk sahiplerinin eline düşüyoruz. Onlarda bunun gayet farkında. Kaç defa dile getirdik ama tekrar söyleyelim, evde kalın demesi kolay, ev kiralamada sanki farklı mı oluyor? 350-450 TL olması gereken bir ev öğrenci olunca kelle başı hesaba giriyor ve buyurun size 800TL, neymiş efendim tek kişi olunca o kadar kira veremezmiş ama 2-3 kişi olunca verilebilirmiş. Oldu olacak ev sahiplerine aylık gelir beyanında bulunalım da o dengelesin bizim bütçemizi.” diyerek tepkilerini ifade ettiler.

ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKILMASI GEREKİYOR
Isparta ekonomisinin öğrenci ve asker üzerine kurulduğunu ifade eden öğrenciler, “Asgari ücreti aşan kiralardan bahsediyoruz. Deniliyor ki Isparta’da sanayi, turizm, tarım yok. Böyle bir ekonomisi olan kentte bu fiyatlar normal karşılanamaz. Yani her zaman “beğenmeyen gitsin, zorlamı getirdik “ dediğiniz Isparta’nın bir üretimi yok. Isparta’nın ekonomik koşulları ortadayken, tabiri caizse dışarıdan sağlanan tek ekonomik gelir, diğer illerden gelen öğrenciler ve askerler. Bu şehrin öğrencileri sömürmek yerine sahiplenmesi gerekir. Yatak-baza-masa-sandalye konulan ve lüks diye adlandırılan kutu kadar dairelere 700-800 lira fiyat biçilmesine anlam vermek imkansız.” diye konuştular.
2010 yılında giriş yapan bir SDÜ öğrencisi ise, “Geldiğim yıl şehir merkezinde bir apartta 2 kişi 40 metrekare bir dairede 650 lira kirayla oturuyorduk.Bugün aynı apartın kira fiyatı 900 lira dolaylarındaymış.Her yıl daha ucuzunu bulabilmek için apartları, apartmanları dolaşıyoruz. Geldiğimiz nokta kira artı yakıtın 800 lira tuttuğudur. Daha ne yeriz ne içeriz, elektrik ve internete kaç lira veririz onu söylemiyorum bile. İYAŞ gibi merkezi bir mevkide 25 yıllık beton tabanlı bir apartmanın kömürlükten bozma bodrum katına 650 lira fiyat çekmişti, hatırlıyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum