Öğrenci Var Okul Yok!

Öğrenci Var Okul Yok!

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2021 15:10
Öğrenci Var Okul Yok!

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Yalvaç'a bağlı Tokmacık Köyü’nde geçtiğimiz aylarda yıkılan ve yeniden yapılmayan okul binası konusunu gündeme taşıdı.

Başkan Halıcı açıklamasında "Isparta’mıza bağlı Yalvaç ilçesinin Tokmacık köyünde bulunan okul 2020 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile kapatıldı. Öğrencilerimizin hayati tehlikesi hepimiz için önemlidir. Hiçbirimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı ve ailelerinin gözbebeği çocuklarımızın burnunun bile kanamasını istemeyiz.

Ancak geldiğimiz süreçte görüyoruz ki 2020 yılında yıkılan okulun yerine yeni bir okul inşaatı söz verilmesine rağmen henüz başlamamıştır.Köy halkını ve öğrencileri kendi kaderlerine terk etmek doğru mu?

“Bir ülkeyi geri bırakmak istiyorsanız; İşgal etmek yerine o ülkenin eğitim sistemini bozun yeter.” sözleri maalesef hala hafızamızda yerini koruyor. Yalvaç ilçemizin en büyük köylerinden Tokmacık köyüne, en kısa sürede okul yapmak çok önemlidir ve ihtiyaçtır. Buraya yapılacak bölge okulu Akçaşar, Kurusarı ve Tırtar köylerimizdeki çocuklarımıza da hizmet verebilecektir.

Bu köylerimizde yaşayan çocuklarımız evlerinden kilometrelerce uzaktaki bir okula gönderilmekte ve zor koşullar altında binbir güçlükle eğitim mücadelesi vermektedir. En kısa sürede Tokmacık köyümüze söz verilen okul yapılmalı ve taşımalı eğitim statüsünden çıkarılmalıdır.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.