Öğrencilerde Afet Bilinci Oluşturuldu

Öğrencilerde Afet Bilinci Oluşturuldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2019 11:17
Öğrencilerde Afet Bilinci Oluşturuldu

Isparta Merkez Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce “İlk 72 saat Temel Afet Bilinci Farkındalık Eğitimi ve Depremden Sonra Bina Tahliye Tatbikatı” yapıldı. Tatbikat gerçeği aratmadı.

Öğrencilere, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelince “deprem öncesi, deprem esnası ve deprem sonrası” yapılması gerekenlerle ilgili temel bilgileri içeren konferans verildi.

Görsel materyallerle desteklenen konferans sonrasında tüm öğretmen, öğrenci ve personelin katıldığı tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikata katılan öğrenciler deprem esnasında sınıfta gerekli tedbirleri alarak beklerken depremin sonrasında çok kısa süre içerisinde okulu tahliye ettiler ve toplanma alanında toplandılar. Burada yetkililer tarafından deprem sonrası yapılması gerekenlerle ilgili uygulamalı bilgiler verildi. Konferansı takip eden ve tatbikata katılan öğrencilerin davranışlarından, kendilerinde bir afet bilincinin oluştuğu gözlendi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.