Öğrencilere Obezite Beslenme Çantsı

Okulcanlar Projesi kapsamında Üçkardeşler İlköğretim Okulu'nundaki öğrencilere obezite ile ilgili bilgi verdikten sonra beslenme çantası dağıttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Aralık 2010 18:33
Öğrencilere Obezite Beslenme Çantsı

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan Okulcanlar Projesi kapsamında Üçkardeşler İlköğretim Okulu'nu kardeş okul ilan eden Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, öğrencilere obezite ile ilgili bilgi verdikten sonra beslenme çantası dağıttı.

Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, Okulcanlar Projesi kapsamında kardeş okul ilan ettiği Üçkardeşler İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. İlköğretim okulunda öğrencilere bir konuşma yapan Önal, beslenme alışkanlıklarının toplum sağlığı için önemine değinerek, obezitenin çağın hastalığı olduğunu söyledi. Dünya'da 1 milyar 500 milyon kişinin obeziteden kaynaklanan hastalıklarla mücadele ettiğini vurgulayan Önal, toplum sağlığının korunması için doğru beslenme ve hareketli bir yaşam tarzını öğrenmeleri gerektiğini ifade etti.

Okul çağındaki çocukların fiziksel ve bilişsel olarak sosyal büyüme ve gelişmelerinin hızlandığını belirten Önal, ''Okul çağı, çocukların yaşam boyu sürebilecek beslenme alışkanlıklarının geliştiği, ev dışında arkadaşlarıyla yemek yemeye başladıkları, sorumlulukların arttığı sağlıklı yaşamın temellerinin atıldığı bir dönemdir. Türkiye'de yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı sağlık sorunlarının ekonomik güçlüklerden ziyade, bilgi eksikliği ve uygulamada yapılan hatalardan kaynaklandığını ortaya koymaktadır'' dedi.

Çocuğun sağlıklı beslenmeye ilişkin bilgi ve davranışının önce aile çevresinde geliştiğini aktaran Önal, bu sürecin gerek okul öncesinde, gerekse okul yıllarında öğretmenlerinin ve çevresel etmenlerin etkisiyle belirginleştiğini kaydetti.

Obeziteyi Dünya Sağlık Örgütü'nün ilk sıralara taşıdığı ve geleceğin en tehlikeli hastalıkları arasında gösterdiğini anlatan Önal, şöyle konuştu;
''Obezite erken yaşlarda alınacak tedbirlerle daha kolay engellenebilir. Obezite ile mücadelenin bireysellikten çıkıp, kurumsal mücadeleyi zorunlu hale getirmek gerekiyor. Dengeli beslendiğimiz takdirde hastane önündeki kuyruklar azalacak ve iş gücü kaybı ortadan kalkacaktır. Tüketilen gıdalara dikkat etmemiz gerekiyor. Süt, et, sebze ve meyve tüketimini önemsememiz lazım. Böylelikle sağlıklı beslenmiş oluruz. Tüketimi yaparken hareketli bir yaşamı yaşam tarzı olarak kendimize kabullendirmemiz gerekiyor''

Sağlık İl Müdürü Önal, konuşmasının ardından öğrencilere beslenme çantası hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.