Öğrencilerin Başına Bir Şey Gelmesini Mi Bekliyorsunuz?

Yalvaç’ta, Bağlar ve Fatih Mahallelerinin kesiştiği caddede bulunan Borsa İstanbul Ortaokulu’nun önünde faaliyet gösteren ‘Acemi Sürücü Eğitim’ alanı adeta öğrencileri ölüme sürüklüyor.

Yayınlanma:
Öğrencilerin Başına Bir Şey Gelmesini Mi Bekliyorsunuz?

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde resmen sorumsuzluk örneğine imza atılıyor. İlçede başka bir alan kalmamış gibi ehliyet alacak olan vatandaşlara, okul önünde eğitim veriliyor. Her gün yüzlerce çocuğun okula gitmek için karşıdan karşıya geçtiği yolda, ACEMİ SÜRÜCÜLER, istemeyerek de olsa kazaya davetiye çıkartıyor.

Yalvaç’ta, Bağlar ve Fatih Mahallelerinin kesiştiği caddede bulunan Borsa İstanbul Ortaokulu’nun önünde faaliyet gösteren ‘Acemi Sürücü Eğitim’ alanı adeta öğrencileri ölüme sürüklüyor. Sorumluların(!) öğrencileri bu kadar dikkate almaması ise velileri haklı olarak tedirgin ediyor.

Demokrat Haber Merkezi olarak elde ettiğimiz bilgilere göre okulun ana giriş kapısının açıldığı Diyanet Caddesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sınav Yürütme Komisyonu tarafından, ‘Sürücü Kursları Eğitim Alanı’ ilan edildi.

Bu duruma tepki gösteren velilerin şikayetleri ne yazık ki dikkate dahi alınmıyor. Yaptığımız değerlendirmelere göre ise bu cadde direk okulun resmi giriş kapısına bağlantılı.

Normal dönemlerde dahi araç yoğunluğu fazla olan caddeye, bir de acemi sürücü eğitim alanının eklenmesiyle öğrencilerin can güvenliği tehlikeye atılıyor.

OKULUN ÖNÜ MAHŞER ALANI GİBİ OLUYOR

Konuyla ilgili olarak yaptığımız araştırmada, canları her gün tehlikede olan küçük çocukların, Fatih, Bağlar, Zafer, Görgüorta ve Görgübayram Mahallelerinden geldiğini öğrendik. Ayrıca Altıkapı ve Hisardı Köyü’nden taşımalı gelen öğrencilerinde bu okulda eğitim alıyor,

Birçok mahalle ve köyün çocuklarına eğitim veren Borsa İstanbul Ortaokulu’nun önünde ısrarla acemi sürücü eğitimi verilmesi bu kadarına da pes dedirtiyor.

SORUMLU GAZETECİLEK ANLAYIŞIMIZ GEREĞİ SORUYORUZ

SİZDE ÇOCUK KAVRAMI BU KADAR UCUZ MU? (Haber – Yorum: TUNA ÜNAL)

bu-ne-sorumsuzluk-1.jpgbu-ne-sorumsuzluk-4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.