Öğrenciye 1 TL'den Ulaşıma Tepki Gösterdi

Öğrencinin teminatı devlettir...

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ekim 2018 11:42
Öğrenciye 1 TL'den Ulaşıma Tepki Gösterdi

Isparta Belediyesi tarafından uygulanan ‘ikametini Isparta’ya getiren öğrencilere otobüs ücreti 1 TL’ kampanyasına Ömer Bilgin’den tepki geldi.
Bilgin, “Demokratik ülkelerde öğrencinin teminatı devlettir. Kimsenin öğrencilere zorla yaptırım uygulama lüksü ve hakkı yoktur. Öğrencilerimiz, özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanacak” diye konuştu.

Doğru Yol Partisi Isparta Eski Milletvekili ve İyi Parti Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Bilgin, Isparta Belediyesi’nin öğrencilere uyguladığı fiyat kampanyasına tepki gösterdi.

Demokratik ülkelerde öğrencinin teminatının devlet olduğunu vurgulayan Bilgin, “Belediye Başkanlarının ‘Nüfusunu getir, sana indirim yapayım’ deme lüksü ve hakkı yoktur. Bizim başkanlığımız döneminde Isparta’da okuyan bütün öğrencilerin garantisi biziz. Öğrencilerimiz başta özel halk otobüsleri başta olmak üzere belediyemizin bütün imkanlarından ücretsiz yararlanacak” dedi.

Öğrenciler, inanç, din, dil, ırk ve engel gibi herhangi bir farklılıktan dolayı ayrımcılığa uğratılamaz düsturu ile sosyal belediyecilik anlayışını Isparta’ya getireceğini ifade eden Bilgin, “Isparta’da okuyan öğrencilerimiz sahipsiz değildir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza zorla dayatılan kampanyalara kesinlikle izin vermeyeceğim. Kimseyi ikametini Isparta’ya alması için baskı yapılmayacak. Böyle bir uygulama ve dayatmayı hiçbir demokratik ülkede göremezsiniz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum