Oğuz, Yörük Türkmen Federasyonu'nu Ziyaret Etti

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu'nu ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2011 17:35
Oğuz, Yörük Türkmen Federasyonu'nu Ziyaret Etti

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu'nu ziyaret etti.

Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, Yörük ve Türkmenlerin tarih boyunca büyük hizmetleri olan, milli birlik ve beraberlik için çimento vazifesi gören, her zaman taşın altına elini koyan, "İcabında öteki elimi de uzatırım" diyen topluluklar olduğunu söyledi.

Yörük ve Türkmenlerin tarihte utanılacak hiçbir şey miras bırakmadıklarını ifade eden Vali Oğuz, "(16 göbek gerisini sayamayan, hakiki bir Oğuz sayılmaz) derler. Ben bu manada hakiki bir Oğuz'um yani. İnşallah cenab-ı Allah da sonsuza kadar saydırmayı nasip eder" dedi.

Ziyaretin ardından Yörük Türkmen Evi'ni de gezen Oğuz, "Her derneğin, kuruluşun böyle bir örnek evi olsa, hem milli kültüre ait bir değer kaybolmamış olur, hem de faaliyetlerini böyle güzel mekanlarda sürdürmüş olurlar" diye konuştu.

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yaman da, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yaman,

"Etnik ayrım yapmadan bayrağımızı ve toprağımızı seven herkesi severek çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.