Okçu:'Türk Milleti AB'ye Girmeyi Hakediyor'

SDÜ Konuk evi salonunda, SDÜ Rektör Yardımcısı Murat Dulupcu ile SDÜ Öğretim üyesi ve Avrupa Birliği Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Okçu “AB Basın Toplanları” kapsamında basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2010 16:50
Okçu:'Türk Milleti AB'ye Girmeyi Hakediyor'

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Avrupa Birliği Dokümantasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Okçu, Türkiye'nin sahip olduğu değerleriyle Avrupa Birliği'ne girmeyi hak ettiğini bildirdi.

Okçu, düzenlediği basın toplantısında, 16 Aralık Perşembe günü SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Naci Karaduman Konferans Salonu'nda Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Euromaster Koordinatörü Prof. Dr. Harun Gümrükçü tarafından ''Avrupa Birliği Türkiye ilişkileri, vizesiz Avrupa mümkün müdür?'' konulu konferans vereceğini belirtti.

Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine 1959 yılında ortak üyelik başvurusuyla adım attığını kaydeden Okçu, tam üyeliğe yapılan resmi başvurunun ise 14 Nisan 1987'de gerçekleştiğini söyledi. Türkiye'nin 1987 yılından itibaren AB'ye girme çalışmaları yürüttüğünü, ancak zaman zaman çeşitli engellemelerle karşı karşıya kaldığını ifade eden Okçu, Türkiye'nin kendisine güvenen, var olma başarısı elde etmiş bir vizyonla AB'ye girmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin AB'de kendi kimliğiyle yer almasını istediklerini aktaran Okçu, ''Türk Milleti, kendi öz değerleriyle Avrupa Birliği'ne girmeyi hakediyor'' dedi.

Okçu, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinde SDÜ Avrupa Birliği Dokümantasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak da katkıların bulunduğunu söyleyerek, Avrupa Birliği konusunda önemli projeler yaptıklarını aktardı. Türkiye'nin AB'ye ilgisinin en düşük olduğu bir dönemin yaşandığına dikkati çeken Okçu, ''2011'de seçimlerden sonra Türkiye'nin AB sürecinin hızlanacağı kanaatindeyim'' diye konuştu.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da, Türkiye'nin AB sürecinde her adım attığında ayağının kaydırıldığını, tökezletilmeye çalışıldığını savundu. Türkiye'nin kendi mücadelesiyle bir yerlere gelmeye çalıştığını aktaran Dulupçu, ''Her adımımızda zorlu kış şartlarına maruz kalıyoruz, ama kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz'' dedi.

Dulupçu, Türkiye'nin AB'ye girmesinin çok önemli olmadığını, ancak AB sürecinde yaşanan değişiklikleri önemsediğini ifade etti. AB sürecinden herkesin etkilendiğini dile getiren Dulupçu, ''AB'ye üye olup olmamamız o kadar önemli değil, önemli olan bu süreçte neler kazandığımızdır'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum