Okul Alışverişiniz Çocuğunuz İçin Tehlikeli Olmasın!

Uzmanlar velileri okul alışverişi konusunda uyarıyor. İşte Okul alışverişinde alınacak ürünlerde dikkat edilmesi gereken 3 kriter Sağlıklı, şiddet içermeyen, çevreci ürün!

Yayınlanma:
Okul Alışverişiniz Çocuğunuz İçin Tehlikeli Olmasın!

Uzmanlar, ailelere çocuklar için son derece önemli olan sağlıklı, çevreci ve şiddet içermeyen ürünleri tercih etmelerini tavsiye ediyor.

Kırtasiyede sağlığı tehdit eden ürünlere dikkat
Denetimsiz kırtasiye ürünlerinde fitalatlar, azor, kanserojen, alerjen boya maddeleri, ağır metaller insan sağlığını tehdit ediyor.

Kırtasiyede hangi üründe neye dikkat edilmeli?

· Silgiler: Kanserojen madde içermemeli
· Çantalar: Çanta ağırlığı vücut ağırlığının yüzde 15’ini geçmemeli. Ağır çantalar çocuklarda fiziksel rahatsızlıklara neden oluyor.
· Oyun Hamurları: Katkı maddesi içermemeli, çabuk kurumamalı, doğal malzemelerden yapılıyor olmalı. Küçük yaştaki çocuklar ağırlıklı olarak kullandığı için çocuğun yutma yeme gibi risklere karşılık sindirim ile dışarı atmalı ve bunun çocuğa zarar vermemesi gerekiyor.
· Makaslar: Küt uçlu makaslar tercih edilmeli. Sağ el sol ele yatkın, stoplu makaslar olmalı.
· Yapıştırıcılar: Solvent içermemesi gerekiyor.
· Suluklar: Plastik olanlarında özellikle 1. Sınıf plastik kullanılmış olması gerekiyor. Burada en büyük sorun koku problemidir. Sıcaklık karşısında suya bırakacağı partiküller sağlığa zarar verebilir.

Şiddet içerikli kırtasiye ürünleri çocukların ruh sağlığını tehdit ediyor
Kırtasiyede çizgi film karakterlerinin çocukların kararlarını etkileyen önemli bir etken olduğu biliniyor. Çocukların özellikle hayali ve çizgi film karakterlerinden çok etkilendiği günümüzde, kırtasiye ürünlerinin üzerinde bulunan şiddet içerikli görseller ve mesajlar çocukların ruhsal sağlığını tehdit ediyor.

Çevreci alışveriş, geleceğe yatırım
Özellikle okul alışverişinin en önemli kısmı olan kırtasiyede çevreci ürünler son yıllarda daha çok dikkat çekiyor. Okul alışverişinde çevreci ürünlerin tercih edilmesi ürünleri kullanacak çocuklarımız için daha iyi bir çevre bırakabilmek için çok özel bir fırsat. Çevreci ürün alışverişi gelecek nesillere çevre bilinci eğitiminde çok önemli bir yer ediniyor. Çocukluğunda çevreci ürün kullanan çocuk, büyüdüğünde aynı hassasiyeti sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.