Oltaya Gelmeyin!

Isparta Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden ders niteliğinde video...

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2022 12:38
Oltaya Gelmeyin!

Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, telefonla veya internet yoluyla dolandırıcılık olaylarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla video hazırladı. Videoda dolandırıcı olarak yakalanan polis memurunun gözaltı sırasındaki sözleri ders niteliğinde oldu.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanan videoda telefon ile dolandırıcılık suçundan yakalanan şüpheli ile polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

BUGÜNE KADAR KAÇ KİŞİYİ DOLANDIRDINIZ?

"Ağımıza düşen herkesi. Biz müşteri ayrımı yapmıyoruz. Bazen mail ile bazen cep telefonlarına cazip teklifler gönderiyoruz.Bazen onların arkadaşlarıymış gibi sosyal medya hesaplarından hediye çekleri veriyoruz. Bazen de bir harf değişikliği ile internet sitelerinden sahtelerini yapıyoruz. Hoop sonra paralar cukka..."

PEKİ HİÇ VİCDANINIZ SIZLAMIYOR MU?

Yok sonuçta vatandaşı bilgilendiriyoruz. Biz dolandırıcılık yapmıyoruz ki kardeşim, ikna ediyoruz. Ama bir düşen bir daha düşmüyor.

SİZİN GİBİLERDEN VATANDAŞIN KORUNABİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL Mİ?

Uyanık olun kardeşim. Bedava peynir sadece fare kapanında bulunur.  Altınları, paraları hazırlayın. Çıkınca arayacağım.

Polis ekipleri ise videonun sonunda vatandaşlara uyarı niteliğinde bilgi veriyor.

SAVCI YADA POLİS SİZDEN YARDIM İSTEMEZ

"Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp, hattınızın terör örgütleri tarafından kullandığını ve bu örgütlere yardımda bulunduğunuzu söyleyen kişiler dolandırıcıdır. Size operasyon yaptıklarını söyleyecek. Ve bu operasyonda kullanmak için para ve altın isteyeceklerdir. SAvcı yada polis operasyon için sizden yardım istemez. Kamu görevlileri sizden hesap numarası, para veya altın istemez. Bu kişilere itibar etmeyin"

SOSYAL MEDYADA SİZDEN PARA İSTEYENLERE İTİBAR ETMEYİN

Facebook, twittter, ınstagram gibi sosyal medya alanlarında yakınlarınızın hesaplarının çalınması yöntemiyle sizlerden para isteyenlere itibar etmeyiniz. Sosyal medya hesabından yardım talep eden yakınınızı arayarak lütfen teyit ediniz. 

OLTAYA GELMEYİN

Sosyal medya hesaplarında karşılaştığınız çok düşün fiyatlı cep telefonu ve elektronik eşya satışını vadeden ilanları kullanarak, vatandaşların siparişlerini alıp ürün temini sağlamayan kurumsal ticari kimliği belirsiz sitelerden alışveriş yapmayınız. Unutmayan bedava peynir sadece fare kapanında bulunur. Oltaya gelmeyin. Aldanmayın, inanmayın, kanmayın.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.