Ombudsmanlık Ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri Konulu Konfrans Düzenlendi

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından düzenlenen konuşmacı olarak Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un katıldığı “Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” konulu konferans düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mart 2022 15:38
Ombudsmanlık Ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri Konulu Konfrans Düzenlendi

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından düzenlenen konuşmacı olarak Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un katıldığı “Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” konulu konferans düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Isparta Musiki Cemiyeti Derneği tarafından müzik dinletisi ile devam eden programa, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, il protokolü, ISUBÜ Rektör Yardımcıları, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Ombudsmanlık kavramı, kurum işleyişi ve Türkiye'nin 2023 hedefleri gibi konuların konuşulduğu konferansa, öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Kamu Başdenetçiliği Kurumunun çalışmaları ve görev alanları ile Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerini anlattı.

Kamu Başdenetçisi Malkoç, “Adalete ulaşmada üç unsur önemlidir. Birincisi, başvurunun kolay olması, ikincisi başvurunun ucuz veya bedava olması ve üçüncüsü başvurudan sonra kararın kısa sürede verilmesidir. Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru çok kolay, herhangi bir şekil, şart yok. www.ombusdman.gov.tr’ye giriyorsunuz karşınızdaki ekran aracılığıyla başvuruyorsunuz. Ne harç parası, ne pul parası, ne başvuru parası, ne şahit, ne bilirkişi parası, hepsini kurum karşılıyor. Bir diğer önemli özelliği de, mahkemelerin işleyişi gereği istinafa gidiyor, temyize gidiyor, uzayabiliyor. Kamu Denetçiliği Kurumu olarak ise başvuru tarihinden itibaren en geç altı ay içerisinde karar veriyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde öğrencilerle soru-cevap yapan “Geleceğim Türkiye’ni sizlerle daha güzel olacak inşallah” diyen Malkoç, 2023 Türkiye’sinde yabancı dilin önemine değinerek, öğrencilere en az iki yabancı dil öğrenmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Programın sonunda, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Diler, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a Gönen MYO öğretim elemanları tarafından hazırlanan el sanatı ŞUKUFE hediye etti.

Program sonrasında ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Diler’i Rektörlük makamında ziyaret eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, şeref defterini imzaladı. Rektör Diler, ziyaret anısına Ombudsman Şeref Malkoç’a ahşap ISUBÜ logosunu takdim etti.  

4.png

3-002.png

2-003.png

1-003.png

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum