Önceliğimiz Halkın Güvenliği ve Huzuru

Önceliğimiz Halkın Güvenliği ve Huzuru

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2020 10:44
Önceliğimiz Halkın Güvenliği ve Huzuru

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, alkollü eğlence merkezlerinin kapanış saatlerinin önce çekilmesi konusunda esnafların serzenişleri bulunduğunu belirterek; “Evet, bu esnaflarımız bu karardan memnun değil, ancak Isparta 300 bin nüfuslu bir şehir, biz esnaflarımız kadar binlerce vatandaşımızın huzur ve güvenliğini de düşünmek zorundayız” dedi.

Belediye Meclisi, Şubat ayı ilk birleşimini bugün gerçekleştirdi. Meclis Salonunda saat 14.00’te başlayan, Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemdeki maddeler ele alındı.

GÜNDEM DIŞI GÖRÜŞME; ALKOLLÜ EĞLENCE MERKEZLERİ
Toplantıda gündemdeki maddelerin yanı sıra gündem dışı söz alan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ramazan Kabalak, geçtiğimiz günlerde alınan ve Isparta merkezdeki alkollü eğlence merkezlerinin kapanış saatlerinin öne çekilmesini içeren kararla ilgili olarak ne gibi bir çalışma yapıldığını sordu.

BAŞDEĞİRMEN; “ISPARTA’DA
ALKOLE DAYALI SUÇLAR ARTTI”
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, söz konusu kararla ilgili olarak ayrıntıları anlattı. Başkan Başdeğirmen konuşmasında; “Buradaki çalışmamızın birinci ana nedeni son zamanlar içerisinde hatta ve hatta 1,5 ay içerisinde geçmiş dört dönem içerisinde meydana gelmediği kadar fazla olayın meydana gelmesidir. Bu 1,5 ay içerisinde üst üste cinayetler ve başka türlü alkole dayalı suçların çoğalması tabiî ki İçişleri Bakanlığımızın dikkatini çekmiştir.

“ISPARTA, TÜRKİYE’DE İÇKİLİ MEKANLARIN
GEÇ KAPANDIĞI SAYILI 3 – 5 İLDEN BİRİSİ”
İç İşleri Bakanlığımız Isparta’da neden bir anda bu kadar olayın arttığını araştırıyor emniyet ve sayın valimizle görüşülüyor tabiî ki burada bakıyorlar ki içkili restoranların Türkiye ölçeklerinin çok daha ileri saatlerde kapandığını ve tüm olayların da gece 01.00’den sonra meydana geldiği tespit ediliyor. Gece 01.00’den sonra olayların artığı gözlemlenmektedir. Biliyorsunuz ki Isparta’da 1 ay içerisinde kaç tane cinayet oldu tecavüz fazlı şeyler ve bunlarda tabiî ki dikkat çeken şeyler bunların tedbir alınmasıyla alakalı sayın valimizin gözden geçirerek bu saatlerin saat 01.00’a göre ayarlanmasıyla alakalı biz yazı aldık ve bu kendi düşüncesi dışında herkesin bir üst makamı var bizimde bir üst makamımız var burada amaç şudur ve kafecilerimiz yarım saat daha olsun ve biz para kazanamıyoruz diyorlar bende kış günü bu yarım saatin ne kadar fark edeceğini merak ediyorum.

“SAYIN VALİMİZ BAKANLA GÖRÜŞTÜ
VE KAPANIŞ SAATLERİNİ 02.00’A ÇEKTİRDİ”
Güvenlik anlamında Emniyetin, Valimizin ve bizim beraber yapmış olduğumuz çalışmalarda bu saatlerin uygun olduğunu ön görüyorlar. Alkollü restoranların kapanış saati gece 01.00’a alındı biliyorsunuz ve eğer ki şehir dışındalarsa bu saat 04.00’da kapanış saatleri. Daha önceden içkili restoranları işleten işletmecilerimizin problemi biz saat 01.00’da bırakacağız ama turizm ruhsatlı işletmelerin kapanış saatleri ise saat 04.00, bizden çıkan müşteri oraya gidecek veya bizlere gelmeyip direk oraya gidecekler, bu onların haklı bir serzenişiydi ve bu konuyu sayın valimiz Turizm bakanımızla görüştü Isparta’daki turizm ruhsatlı işletmelerin kapanış saatlerini 02.00’a çektirdi.

“OLAYA ANNE VE BABA DUYARLILIĞI
İLE BAKMAMIZ GEREKİYOR”
Bizlere gelen raporlarda saat 24.00’dan sonra açık olan içkili restoran sayısı çok az Türkiye’de burada 33 tane ilin sonucunu inceledim ve saat 01.00’ı geçen yok ama bizim Isparta’da 04.00’a kadar müsaade etmişiz önceki dönemlerde. Isparta öğrenci şehri evet eğlenmeye hakkı var ama eğlencenin birazda aşırısı hem o öğrencimizin hayata bağlanmasını hem de öğrenmek için geldiği yerde öğrenme duygularını çökerttiğini gördük. Bizlerin buna duyarsız olmamamız gerekiyordu evet hepimiz bu kararları alırken bir annenin bir babanın eve geldiği şeklini göz önüne getirmesini rica ediyoruz.

“O KARARI BİZ VERMİŞ OLSAYDIK
FERYAT FİGAN EDERLERDİ”
İçkili restoranlar olacaktır bizim bunlara karşı çıktığımız falan yok ama bakanlık bir karar aldı Türkiye genelinde içki satan tekel bayiler gece 22.00’dan sonra içki satamaz dedi buna kimse itiraz etmedi ama bu kararı biz belediye olarak alsaydık bir feryat bir figan olurdu insanlar belediyeye karşı çok çabuk tepki gösterebiliyorlar çünkü bize oy veriyorlar ama emniyetimizin ve valiliğimizin aldığı bir karar olduğu zaman buna kimse itiraz etmiyor.

“BUNUN ÜZERİNDE BU KADAR
ISRARCI OLMAK ANLAMSIZ”
Bizim de aldığımız karar tek başımıza almış olduğumuz bir karar değildir biz bunu bu kürsüde tüm içkili restoran sahiplerini burada meclis salonunda toplayarak hem ben hem emniyet müdürümüz valimizin temsilcisi bunların hepsini kendilerine anlattık. Bu saatlerin neden çekildiğini neden olduğunu neler olduğunu neden Isparta olarak bu hale gelindiğini emniyet müdürümüz çok net bir şekilde katılımcılarımıza anlattı hala daha aynı konuda ısrarcı olunmasının bir anlamının olmadığını düşünüyorum.

“BU ŞEKİLDE 100 ESNAFIMIZ VAR, AMA BİZ 300 BİN VATANDAŞIMIZI DA DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ”
Belki de burada 100 tane işletmecimiz 500 tanede işletmecilerimizin müşterileri bunu kabul etmeyebilir buna tepki göstermiş olabilir ama bizler 300 bin insanın yaşadığı bir memleketteyiz geri kalan vatandaşlarımızın bu konudaki memnuniyetlerini hiç ölçüyor musunuz tek taraflı düşünmemek lazım ve kimsenin ticaretine engel değiliz kimsenin yaşantısına karışıyor değiliz ancak bizim kabiliyetimizle düzene konulan kurallar varsa o kurallara da gerektiği şekilde toplumumuzun büyük bir kısmının kesi miminin kabul ettiği şekilde hareket etmek durumundayız ancak valimizle yaptığımız toplantıda yaz uygulamasında farklılıklar yapabiliriz diye bir karar aldık şurada kaldı 3 ay yaz uygulamamızda farklılıklar yapabiliriz onu tekrar oturacağız birimler olarak yeniden bir farklı bir şekle getirebiliriz bu bir istişare sonucu çıkacaktır ve bizlerinde bir üst makamı var” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.