Öner: 'Yalan Yalan Yalan'

Yalan söylemenin bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Vali Oğuz, hiç kimsenin devletin kurumunu yıpratamayacağını, o nedenle valinin onayına sunulması gerekmeyen bir hususu da 'vali onaylamadı' demek suretiyle yalan söylenemeyeceğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2011 13:00
Öner: 'Yalan Yalan Yalan'

Kendisine yöneltilen suçlamalara seçimlerden sonra uygun bir dille cevap vereceğini ifade eden Oğuz, göl kenarına atılan çöplerle ilgili Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün ceza yazdığı, bunun da vali tarafından onaylanmadığı, valinin de bu şekilde görevini ihmal ettiği şeklindeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu dile getirdi. Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün bu konuda bir ceza yazılmadığını açıkladığını ifade eden Oğuz, yazılan cezanın da valinin oluruna bağlı olmadığını hatırlattı.

OGUZ: YALAN SÖYLEMEK BİR İNSANLIK SUÇUDUR

Yalan söylemenin bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Vali Oğuz, hiç kimsenin devletin kurumunu yıpratamayacağını, o nedenle valinin onayına sunulması gerekmeyen bir hususu da 'vali onaylamadı' demek suretiyle yalan söylenemeyeceğini belirtti. Oğuz, "Birincisi zaten ceza yok. İkincisi teklif yok. Müsvettesi yok, sözlü ve yazılı böyle bir olay yok. Yalan aynı zamanda büyük bir kul hakkıdır, bu vesilesiyle maddi bir kazancınız olabilir, para kazanabilirsiniz, oy alabilirsiniz, ama kul hakkını alır götürüsünüz. Üstelik devletin bir kurumunu bu şekilde yıpratamazsınız, bu da bir haktır ve yazık olur. " değerlendirmesinde bulundu.

Memduh Oğuz, siyasetçinin her türlü sözü söyleyeceğini, ancak bürokratın da bunun muhatabı olmayacağını belirtti. Oğuz şöyle devam etti: "Yaklaşık 40 yıllık mülki idare hayatım var. Hiçbir zaman siyasetçiye cevap vermedim. Hele Seçim dönemlerinde eleştiri olduğu zamanda hiç bakmadım, dönüp cevap vermedim. Çünkü biliyorumki hedefi ben değilim, amacı ben değilim. Ama kime denk getirilirse getirilsin bir şey söyleyerek popüler olmak isteniyor, oy almak isteniyor, belki bu onlar için bir çalışma biçimi olabilir. "

Isparta Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü de Nisan 2010'da göl kenarına atılan çöplerle ilgili savcılığın araştırmasını sürdürdüğünü söyledi. Büyükküpçü, çöplerin atıldığı bölgedeki balık havuzlarının yeninden düzenlendikten sonra amatör balıkçılık için vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti. Büyükküpçü, söz konusu olayla ilgili herhangi bir ceza yazılmadığını belirtti.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral de çöp dökülme olayı sonrasında yaptığı açıklamada çöp depolama alanlarının ilçe çıkışında dağlık bir bölgede olduğunu belirterek, göl kıyısına atılan çöpleri temizlediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum