Opr. Dr. Tanseli Çakmak Ajans32 Özel Röportajı

Kamuoyunda halkın doktoru olarak tanınan Dr. Tanseli Çakmak, Cumhuriyet Halk Partisi Isparta’dan milletvekilliği aday adaylığını açıklamıştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2011 16:45
Opr. Dr. Tanseli Çakmak Ajans32 Özel Röportajı

Kamuoyunda halkın doktoru olarak tanınan Dr. Tanseli Çakmak, Cumhuriyet Halk Partisi Isparta’dan milletvekilliği aday adaylığını açıklamıştı.

Aday adayı olma nedenini “Mesleğimde ve sosyal hayatımda edindiğim bilgi ve beceriyi aktarmak ve halkın yararına kullanmak için milletvekili aday adayı oldum’’ şeklinde açıklayan Çakmak, Isparta’dan destek istemişti.

ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Ajans32 Habere açıklamalarda bulunan CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Dr. Tanseli Çakmak, aday adayı olma gerekçelerini açıklayarak projeleri hakkında bilgiler verdi. Yıllardan beri doktorluk yaptığını ifade eden Çakmak, “Türkiye’de memur olmak için bile KPSS sınavı istiyorlar, mülakat yapılıyor. Ama milletvekilliği için sınav yok, mülakat yok” dedi.

’’VATANDAŞLARDAN VEKÂLET İSTİYORUM’’
Aday adayı olma sebebini “Mesleğimde ve sosyal hayatımda edindiğim bilgi ve beceriyi aktarmak ve halkın yararına kullanmak için milletvekili aday adayı oldum’’ sözleriyle açıklayarak ‘’Isparta aldığı hizmet ve yatırımlar verdiklerinin onda birinden az. Isparta’nın hakkı olanı alması gerekiyor. Hiçbir zaman bana vekalet verenlere ihanet etmedim, kötüye kullanmadım. Bundan sonra da öyle olacak. Bu vekaleti kötüye kullanmayan bir milletvekili olacağım. Şu zamana kadar verdiğim mücadelemi bundan sonra siyasi arenada da millet adına vereceğim. Siyasetten beslenen bir kişi olmadım, ona hep katkı sundum. Daha geniş katkı sağlamak için adayım” ifadelerine yer verdi.

NEDEN CHP’Yİ SEÇTİĞİNİ ANLATTI
Türkiye’de siyaseti genellikle meslek olarak edinen kişilerin yaptığını söyleyen Çakmak, “Siyasette yıllardır hep aynı kadrolar var. Bu nedenle siyaset kendini yenileyemiyor ve partiler kendi içinde demokrasi sağlayamıyor” eleştirisinde bulundu. Neden CHP’yi seçtiği sorusu üzerine açıklama yapan Çakmak “Çocukluğumdan beri sol, sosyal politikalar, sosyal hukuk ve Atatürk’ün ilkelerine inanıyorum. Atatürk’ün çizgisindeyim. Atatürk zamanında yedi düvele karşı savaş vermiş. Şimdi de yedi düvele karşı verilmesi gereken bir savaş var. Ben o savaşı verebilecek donanımlı kişilerden biri olduğumu düşünüyorum. CHP’nin bunun için iyi bir araç olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

’GENEL SEÇİMLERDE CHP, 4’de 4’E KADAR ÇIKABİLİR’’
Özellikle Isparta'da çok fazla aday adayı olmasına rağmen seçmenin oylarını bölmemelerini ve oy vermelerini isteyen Çakmak “Ancak biz kendimizi bölmezsek buralardan da milletvekili çıkarma şansımız olur” diye konuştu. Haziran’da yapılacak genel seçimlerde CHP’nin Isparta’da kaç milletvekili çıkaracağı konusunda da öngörüde bulunan Çakmak “CHP referandumda Isparta’da 3,5 vekillik oy aldı. CHP Isparta’da değişim yapmalı. CHP değişimi gerçekleştirir ve diğer partiler de hata yaparsa 4’de 4 olma fırsatı da var. En kötü ihtimalle CHP 2, AK Parti 1 ve MHP de 1 milletvekili çıkarır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

’’EN ÖNEMLİ PROJEM ÜCRETSİZ KREŞ’’
Projelerinden de bahseden Tanseli Çakmak, en önemli projesinin kadınlara yönelik olduğunu belirterek “Çalışan ve çalışmayan anneler için en önemli projem 0-6 yaş arası kreşlerin tümünün ücretsiz olması. Çünkü anne çalışsa bile aldığı maaşı bakıcıya ya da kreşe veriyor. Bu da onu çalışma hayatına katılmaktan alıkoyuyor. Çalışmayan anne çocuğu okul çağına gelene kadar ona bağımlı. Arkadaşlarıyla görüşemiyor, sosyal olarak en az 5 yılını kapalı geçiriyor, sivil toplum kuruluşlarına ya da bir partiye katılma fırsatı olmuyor. Partilerin kadını siyasete katma çabaları da boşa çıkıyor. Kadını özgür kılmanın yolu ücretsiz kreş projesini hayata geçirmektir. Çalışan anneler için işyerlerine kreş zorunluluğu getirilmelidir. İşyerlerine bu konuda parasal destek verilmelidir. Çalışmayan annelerin çocukları için de Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler fonlarından ve diğer fonlardan para almak mümkündür. Bu konuda devlet desteğinin olması şart” açıklamasını yaptı.

ÖZEL HASTANELERİN FARK ALMASI ORTADAN KALDIRILMALI
Diğer projelerinden de bahseden Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü: “Nüfusu 50 binden fazla olan belediyelere Kadın Sığınma Evi tavsiye eden bir kanunumuz var. Bu, tavsiyenin ötesine geçip belediyeleri zorlayıcı hale getirilmelidir. Sağlıkta da vatandaşa doktorunu seçme hakkı verilmelidir. Aile hekimleri devlet hastanelerine ya da devlet sağlık kurumlarına sevk ediyor. Özel hastaneler ise fark aldığı için o hastaneler seçilemiyor. Özel hastanelerin fark almasının kaldırılması durumunda vatandaşa doktorunu seçme hakkı mümkün olacaktır. Fark almadan ayakta kalan özel hastaneler İstanbul’da mevcuttur”

EMEKLİLERİN KATKI PAYI ÖDEMESİ KALDIRILACAK
Emekliler ve çevre ile ilgili de bazı projelerinin olduğunu söyleyen Doktor Tanseli Çakmak “Emeklileri muayene ve ilaç ücretlerinde katkı payı ödemesi tamamen kaldırılacaktır. Isparta’da sürdürülebilir sanayi sınırı, tarım ve hayvancılığın yaşam alanları sınırları ile belirlenecek ve bunun mutlak bir haritası çıkarılarak kanunlaştırılacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum