Organları Üç Kişiye Hayat Verecek

Isparta Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 77 yaşındaki hastanın organları 3 kişiye hayat verecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2011 18:12
Organları Üç Kişiye Hayat Verecek

Isparta Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 77 yaşındaki hastanın organları 3 kişiye hayat verecek.
    
Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Çayüstü köyünde rahatsızlanan Tahsin Çelikdemir (77), Isparta Devlet Hastanesine kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Çelikdemir, yoğun bakım ünitesine alındı. Yapılan müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Çelikdemir'in organları, ailesi tarafından bağışlandı.
    
Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Okutan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından hasta yakınlarıyla görüşülerek, organ bağışı konusunda bilgilendirme yapıldığını kaydetti. Ailenin organ bağışına olumlu yaklaşması üzerine organların nakli için işlem başlatıldığını anlatan Okutan, Çelikdemir'in karaciğeri ile iki böbreğinin nakil için uygun olduğunun anlaşıldığını bildirdi.
    
Okutan, Çelikdemir'in karaciğerinin Malatya'ya, böbreklerinin de Antalya'ya gönderileceğini belirterek, ''Hasta hayatını kaybediyor, ancak sağlam olan ve başka insanlara umut verebilecek organları var. Bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Bu nedenle organ bağışını önemsiyoruz'' dedi.
    
Tahsin Çelikdemir'in torunu Yusuf Çelikdemir de, gazetecilere yaptığı açıklamada, dedesinin beyin ölümünün gerçekleştiğinin kendilerine bildirildiğini ve organ bağışı konusunda bilgilendirme yapıldığını anlattı. Dedesini kaybettiğini, ancak işler durumda olan organların başkalarının vücudunda hayat bulması gerektiğini düşündüklerini söyleyen Çelikdemir, ''Umarım organlar yararlı olur ve amaca ulaşılır. Dedemi kaybettik ama diğer insanları kurtarabiliriz'' dedi.
    
Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden 4 kişilik ekip, Genelkurmay Başkanlığınca tahsis edilen ambulans uçakla Isparta'ya geldi. Karaciğerin operasyonla alınmasının ardından aynı uçakla Malatya'ya götürüleceği, böbreklerin de karayoluyla Antalya'ya nakledileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum