Orman Yangını Tatbikatı Yapıldı

Isparta Orman İşletme Müdürlüğü’nde Orman yangınlarının söndürülmesi ile iş güvenliği eğitimi ve tatbikatı yapıldı.

Yayınlanma:
Orman Yangını Tatbikatı Yapıldı

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre orman yangınları ile mücadele eden personelin alması gereken iş güvenliği eğitimleri için oluşturulan program kapsamında Isparta Orman İşletme Müdürlüğü teknik personeli ve yangın söndürme işçilerinden oluşan 180 kişiye orman ve iş güvenliği eğitimine başlanıldı. Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda teorik bilgileri aktarılan katılımcılarla, Sav Orman Deposunda uygulamalı tatbikat yapıldı.

Toplam altmış saat olan eğitimde orman yangınları ile ilgili tüm konularda katılımcılara teorik bilgiler verilmekte ve bu bilgilerin uygulamalı olarak anlatımı tatbikat yapılarak geçekleştirilmektedir. Olası bir orman yangınında ilk müdahale ekiplerinde beklenen davranış şekilleri, uyulması gereken prensipler, güvenlik kuralları, koruyucu malzemeler ve kullanımı konularında detaylı bilgilerin anlatıldığı eğitimlerle; çıkabilecek orman yangınlarına müdahale çalışmaların sağlıklı, güvenli ve hızlı bir şekilde yapılması amaçlanıyor.

Orman İşletme Müdür Yardımcısı M. Abdülkadir Taşer, Orman İşletme Şefi Tuncay Eraslan ve İş Güvenliği Uzmanı Orhun Avanoğlu tarafından verilen eğitimler iki aşamada 24 Temmuz tarihinde kadar devam edecek. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı katılımcılara Orman Bölge Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından müşterek olarak hazırlanan sertifikalar verilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.