Orman Yönünden Zenginiz

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta’nın orman bakımından Türkiye’nin şanslı bölgelerinde biri olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2011 14:37
Orman Yönünden Zenginiz

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta’nın orman bakımından Türkiye’nin şanslı bölgelerinde biri olduğunu söyledi.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bahar, Çevre Orman İl Müdürü Vekili Mustafa Zorlu ve kurum çalışanlarından oluşan heyeti kabul eden Oğuz, “Yeni ağaçlandırma, yeni orman alanları bakımından halkımız son derece bilinçlidir. Bunun neticesinde birçok milli park alanına sahibiz, ayrıca yeni korunmaya değer alanlar oluşturuluyor.” dedi.

Bir yandan orman zenginleştirmesi çalışmaları yapılırken buna bağlı olarak orman köylülerinin refah seviyesini yükseltme çalışmaları yapıldığını ifade eden Oğuz, “Bu bağlamda Sütçüler, Yenişarbademli ve Şarkikaraağaç bölgesinde, Isparta’nın güney bölgelerinde kalan orman köylümüzün refah seviyesini yükseltebilmek amacıyla tarım müdürlüğümüz, sanayi müdürlüğümüz çalışmalarını sürdürmektedir.” diye konuştu. Memduh Oğuz, Eğirdir gölü başta olmak üzere, baraj, gölet ve diğer içme suyu kaynakları bakımından da zengin bir bölgeye sahip olduklarını kaydetti.

Çevre Orman İl Müdürü Vekili Mustafa Zorlu da ormanların korunması, geliştirilmesi ve ağaçlandırmanın yaygınlaştırılması konularında kamuoyunun dikkatini çekmek, bir farkındalık oluşturmak amacıyla hafta boyunca etkinliklerin süreceğini kaydetti.
    
Etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda sedir, ardıç ve ceviz olmak üzere vatandaşlara 6 bin adet fidan dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.