Örmeci: SGK Vatandaşı 30 Gün Mağdur Etti

Isparta – Burdur Eczacılar Odası Başkanı Ziya Örmeci, bugün eczadılr odası toplantı salonunda yaptığı basın toplantısında, SGK’nın geri atım attığını ve vatandaşı 30 gün mağdur ettiğini söyledi.

Yayınlanma:
Örmeci: SGK Vatandaşı 30 Gün Mağdur Etti

Isparta – Burdur Eczacılar Odası Başkanı Ziya Örmeci, bugün eczadılr odası toplantı salonunda yaptığı basın toplantısında, SGK’nın geri atım attığını ve vatandaşı 30 gün mağdur ettiğini söyledi.

Başkan Ziya Örmeci konuşmasında şunları belirtti:

Sosyal Güvenik Kurumu tarafından G2D’li ilaçların Kurum sağlık yardımlarından faydalanan kişilere verilerek kuruma fatura edilmeyeceği bildiren genelge yayınlanmıştır. Bu genelgede basınla paylaştığımız kare kodların ülke ekonomisi nlamında önemli bir yer işgal ettiği ve Türkiyedeki tüm ezcanelerde yaklaşık % 40’ın üzerindeki geçici kare kodlu olarak bulunduğu söylemiştik. Bu konuda SGK’nın sakıncası olduğu kadar bizimde sakıncamız olduğunu ama bunların giderilebileceği, kontrollu takip edilebileceği bilinerekten de daha önceden de küpürünü kesmek ve reçete üzerine yapıştırmak sureti ile ödenmesi sağlanıyordu.

Ancak 30.12.2010 tarihinde bunların 01.01.2011 tarihinden itibaren ödenmeyeceği şeklinde bilgiler vardı. Bunu uygulamya başlamışlardı. Bizim yaptığımız müraccatla 11.01.2011’de Danıştay’ın 10. dairesinde yütürmenin durdurulması kararını almıştık. Bu aldığımız uygulamayı 2 saatlik bir uygulama ile yapmışlar daha sonra bu kararı uygulamaktan vazgeçmişlerdi.

Bu uygulama yasal değildi fakat şunu yaptılar; İlaçları son gününe kadar kullanıp 30. gününe kadar beklettiler ve bu ara içerisinde vatandaşımız ilaçları parası ile almak zorunda kaldı. Bu vatandaşa bir eziyettir sıkıntıdır. 30. gün tamamlanmınca ilaç ekranını hiçbir yazı yayınlamadan yeniden açtılar. Bunun içinde biz müracatımızı yaptık. Fakat bunun içinde 1 gün sonra yazı yayınlayarak eskisi gibi geçiçi karekodların ileçlarında ödenmesinde bir sıkıntı olmadığını bunların önceki dönemde olduğu gibi küpürlerin kesilerek reçeteye yapıştırılmak sureti ile ödeneceğini bildirdiler.

Bunları anlatarak vatandaşımızın 1 ay süre ile sıkıntı çektiğini ama skıntının ortadan kalktığını söylemek istiyorum. Bu SGK kurumunun bizlere ve vatandaşlarımıza yaptığı bir eziyettir..

Yine ayrı şekilde vatandaşa sıkıntı yaratadak şeker hastalarını ilgilendiren şeker ölçüm çubuklarındada aynı sıkınıtları yaşamaktayız. Bunda da ekranı kapatmak sureti ile kapatmışlardı, bu süreç içerinden bizlerde bunun doğu olmadığının itirazlarını yaptık, fakat buna yeni bir yöntem bulacaklarını söyleyip oyalamışlardı. Ancak yeni bir yöntem boulamadıkları için ekranı yeniden açarak vatandaşın ayrı bir reçete edinerek eczaneden parasını ödemek almasını uygulamak istediler. Özellikle şeker hastalarımız belli bir yaşın üzerinde olan insanlarımız, bu insanlara eziyettir.

Bu uygulamanın sıkıntısının giderilmesi için gerekli yerlere müracaatlarımızı yaptık, vatandaşın sonrunsuz bir şelikde şeker ölçüm çubuklarını alması için çalışıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.