Orta Asya’ya Isparta İmzası

Orta Asya’ya Isparta İmzası

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2022 23:29
Orta Asya’ya Isparta İmzası

Özbekistan’da, UNESCO toplantısı ile kapılarını açan Farovon Otel’in de halılarını yapan FUTA HALI şimdi de Semerkand projesiyle karşımıza çıkıyor. Isparta’da FUTA HALI tarafından üretilen halılar, Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu’nun birçok ülkesine ihraç ediliyor. Bazen ülkeleri yöneten liderlerin saraylarını, bazen de dünyanın geleceği için önemli kararların alındığı otellere serilen halılar, şehrimizin de imajına artı değer katıyor. Tamamen doğal ürün kullanılarak hazırlanan Isparta menşeli halılar,  Orta Asya ülkesi Özbekistan’a gönderilecek.  

İHRACATIN GİZLİ KAHRAMANI

Özbekistan'ın sembol projesi, Tarihi İpek Yolunun merkezi Semerkand'ta yapıma devam eden 8 otelin toplam da 1200 odasına ayrıca bütün mekanlarında (koridorları ve bütün genel mekanlarında) Isparta FUTA’da üretilecek olan halılar serilecek. Uluslararası halı arenasında rakiplerini geride bırakarak büyük bir başarıya imza atan FUTA Halı, Isparta’nın gizli ihracat kahramanı olarak kayıtlara geçti. Türkiye’nin ve Isparta’nın bu sektörde ne kadar vizyoner olduğunu Özbekistanlı girişimcilere gösteren FUTA Halı Fabrikası Sahibi Ethem Erkan Kader ve Şirket Ortağı Derya Özgür Kader: “Isparta ile özdeşleşen halıcılığı eskiden olduğu gibi yine bütün ülkelere ispat etmek bizlere ayrı bir gurur veriyor” dedi. Başarılı iş insanları Derya Özgür Kader ve eşi Ethem Erkan Kader: “İpek Yolu’nun incisi, Timur’un başkenti, İslami eserlerle dönemin bilim ve ilim diyarı, Uluğ Bey’in astronomi merkezi, tarihte gezginlerin ortak noktası Semerkand’ta yer almak ülkemiz ve ilimiz adına gurur verici bir olaydır. Bölgenin en prestijli yapılarına ürettiğimiz halıları sereceğiz. Özellikle uluslararası arena güçlü rakiplerimizden sıyrılarak bu projeyi hayata geçirecek olmamız ilimiz ve ülkemiz adına büyük bir başarı örneğidir. Ata topraklarımız olan Özbekistan’da Türkiye olarak önemli işlere imza atıyoruz. Isparta’da üretilen halıları Dünya’ya seriyoruz ” Dediler.

SEKTÖRDE TEK

FUTA Halı Fabrikası hakkında bilgilerde veren İşadamı E. Erkan Kader: “Sektörünün tek entegre tesisine sahip FUTA Halı imalattan aldığı gücü sürekli devam eden Ar-Ge çalışmaları ile pazarın ihtiyaçlarına cevap vermektedir.4000m2 kapalı, 500m2 açık alana sahip auto-tuft üretim tesisine sahibiz.  Mimar ve tasarımcıların rahatlıkla çalışabileceği, tüm dokulara, kalitelere ulaşabileceği proje ofislerimiz bulunmaktadır. Kişiye ve projeye özel halı üretiminde kapsamlı deneyimiyle; Otel, Saray, Cami, Yat, Konut ve Ticari alanlarda birçok halı projesini başarıyla teslim ettik. Duvardan duvara ve parça halı gibi farklı seçeneklerdeki tüm taleplere deneyimli kadrosu ile hizmet vererek 45 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. FUTA Halı insana ve doğaya duyduğu yüksek duyarlılık ile doğal hammadde ile üretim yapmaktadır. Yün ve %100 doğal, Doğal Antibakteriyel Tencel ve Viskon İplik kullanılmaktadır. Tasarımdan, montaja kadar tüm süreçlerde ekip olarak teknik desteği sağlayarak satış sonrası müşteri ilişkilerindeki güven sayesinde hizmetine devam etmekteyiz” dedi. (Tuna Ünal)

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.