OSB Dolmamışken İkincisi Açılmaz

AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Isparta'da İkinci Bir Organize Sanayi Bölgesi(osb)'ne İhtiyaç Olmadığını Savundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2011 13:42
OSB Dolmamışken İkincisi Açılmaz

AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Isparta'da ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi(OSB)'ne ihtiyaç olmadığını savundu. Mevcut OSB'nin yıllardır atıl olduğunu ve yüzde 75 doluluk oranını bile hala yakalayamadığını belirten Kurt, durum böyleyken ikincisinin israftan başka bir şey olmadığını kaydetti.

Kurt, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) yetkililerinin geçen haftaki ziyaretlerinde bir yatırımcının 160 dekarlık bir alanda yatırım talebi olduğunu, ancak mevcut OSB'de bunu karşılayacak parsel yapısının bulunmadığından yer tahsisi yapılamadığından bahsettiklerini anlattı. Kurt, bu konuda heyetin ikinci bir OSB kurulması talebi olduğunu ifade ederek, "Ankara'da yaptığım görüşmelerde, Isparta OSB'nin yıllardır atıl ve bir türlü yüzde 75 oranında doluluk kapasitesini yakalayamadığını, OSB kuruluşunda genişleme alanı olarak öngörülen alan için de bir talep olmadığını öğrendim. Ayrıca, OSB için gerçekleşen girişimlerin bu gün kaynak israfından başka bir netice doğurmadığı için 2008 yılında yeni sınırlamalar getirilmiş." dedi.

Kurt, herhangi bir şehirde yeni OSB oluşturabilmek için mevcudun yüzde 75 doluluk şartının da bu tedbirlerden biri olduğunu ifade edildiğini kaydetti. Isparta'da yeni yapılacak OSB yatırımları için bir sorun olmadığını ifade eden Kurt, "Konuyu Bir sorun haline getirip toplumsal huzuru ve barışı bozmak, lüzumsuz ve faydasız kamplaşmalar oluşturmak sorumluluk mevkiindeki insanların yapacağı en son iş olmalıdır." diye konuştu. Kurt, Isparta OSB'nin kuruluşundan bu güne kadar ne kadar parselin satıldığı ve kaç işletmenin faaliyete geçtiği dikkate alındığında, yatırım taleplerinin rahatlıkla karşılanabileceğinin görüleceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.