Osb’de 18 Bin M2 Alana Okul Yapılacak

Batı Akdeniz Bölgesi’nde sadece ISUBÜ bünyesinde kurulan Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu için 18 bin m2 alana okul binası yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2022 10:37
Osb’de 18 Bin M2 Alana Okul Yapılacak

Batı Akdeniz Bölgesi’nde sadece ISUBÜ bünyesinde kurulan Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu için 18 bin m2 alana okul binası yapılacak.

Isparta Uygulama Bilimler Üniversitesi her geçen büyümeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2018 yılında açılan ISUBÜ 4. yılını doldurmadan Türkiye’de ki en iyi üniversiteleri arasına girdi.

Bünyesinde ki bölümlerle, öğrencilerini mezun etmeden iş sahibi yapan ISUBÜ, şehrin en büyük sıkıntıları arasında yer alan ara elaman sorununun çözümü için de kolları sıvadı.  

Konuyla ilgili olarak konuşan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler: “10 milyon TL’lik projemizle Organize Sanayi Bölgemize okul yapacağız. 2022-2023 eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi planlıyoruz. 18 bin m2 alanda Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulunu açacağız. Burada kalifiye eleman yetiştireceğiz. İş dünyasının aradığı elemanları nitelikli olarak yetiştireceğiz. Burayı işadamlarımızın desteğiyle yapacağız. Isparta Organize Sanayi Bölgesi içinde kurulu bulunan OSB Meslek Yüksekokulumuzda 2 yıl süresince toplam 3 tam dönem okulda eğitim-öğretim yapılmaktadır. 1 tam dönemde işletmelerde beceri eğitimi yapılmaktadır. 3+1 işyeri eğitimi adı verilen eğitim modelimiz ile öğrencilerimiz işyerlerine gittikleri 1 dönem ve eklemlenen staj süreçlerinde tecrübe edinme, sektörü tanıma, uygulama becerilerini geliştirme, meslek edinme ve iş bulma fırsatı bulmaktadırlar” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.