Osman Sınav’a SDÜ Toplumsal Katkı Ödülü

Ünlü yönetmen ve yapımcı Osman Sınav’a Sinema sanatına ve Türk kültürünün sinemada işlenmesine katkıları ve toplumsal konulara duyarlılığı nedeniyle Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören ile "SDÜ Toplumsal Katkı Ödülü" veri

Yayınlanma:
Osman Sınav’a SDÜ Toplumsal Katkı Ödülü

Ünlü yönetmen ve yapımcı Osman Sınav’a Sinema sanatına ve Türk kültürünün sinemada işlenmesine katkıları ve toplumsal konulara duyarlılığı nedeniyle Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören ile "SDÜ Toplumsal Katkı Ödülü" verildi.

SDÜ tanıtım filmi ve Osman Sınav’ı daha yakından tanıtan sinevizyon gösterimiyle başlayan törende SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, SDÜ Senatosunun 03 Şubat 2011 tarihli 334 sayılı senato kararını okuyarak, Osman Sınav’a belge ve şilt takdim etti.

Toplumsal Katkı Ödülünü alan Osman Sınav yaptığı konuşmada, “Buraya daha önce de geldim ancak bu defa her zamankinden daha fazla heyecanlıyım. Üniversiteniz tarafından verilen bu ödül benim için çok onur verici ve özel, Oscar almaktan bile daha özel. Ben kendimi Ispartalı hissediyorum. Bu dizi için mekan seçerken burası dışında başka bir mekan düşünmedim. Araştırdık ve yerimizi aldık, iki yıldır buradayız planımız bir yıl daha burada olmak. Anlatmak için anlamak, anlamak için de empati yapmak gerekir. Vatana ihanet dışında her şey tartışılabilir ancak ihanet tartışılamaz. Konuşan bir ülke, üniversite, sanatçı ve genç olmalıyız. Fikirlerimiz düşündükçe konuştukça çoğalır. Bir insanın hayalleri olmalı kendisi için, ailesi için ve ülkesi için hayalleri olmalı. Böylelikle her zaman iyi sonuçlara ulaşırsınız.”dedi.

Sanatın insanlara ve bilime ufuk açan bir disiplin olduğunu belirten Sınav, şunları kaydetti: “Bütün sanatlar ileriye doğru bir Piramidi oluşturur. Sinema o piramidin en tepesinde yer alıyor. Resim, tiyatro, mimari tüm disiplinler sinemanın içinde yer alıyor. Sinema kolektif bir üretimdir. Ressamın tablosunu yapması gibidir. Sinema araç değil amaçtır. Sinema alanında ömrümün sonuna kadar çalışacağıma burada söz veriyorum.”

Tören, Osman Sınav’a filmlerinde müzikleriyle eşlik eden Gökhan Kırdar’ın verdiği konserle sona erdi.

Tören kapsamında ayrıca Osman Sınav’ın Sakarya Fırat dizisi fotoğraflarının yer aldığı bir de sergi açıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.