Otelin Temeli Atıldı 300 Kişilik İstihdam

Ispartalı işadamı Öngör Grup Yönetim Kurulu başkanı S.Sami Öngör tarafından temeli atılan 5 yıldızlı otel için geri sayım başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2011 15:45
Otelin Temeli Atıldı 300 Kişilik İstihdam

Ispartalı işadamı Öngör Grup Yönetim Kurulu başkanı S.Sami Öngör tarafından temeli atılan 5 yıldızlı otel için geri sayım başladı.

23.256 m2’lik alanda yapılması planlanan sadece Isparta’nın değil Akdeniz bölgesinin en büyük 5 yıldızlı otelinin temeli bugün Vali Mehduh Oğuz tarafından atıldı.

Otel ‘de 2 katlı otopark olmak üzere Otelin 17 katlı olacağı en üst katında havuz olacağı belirtildi. Otelin inşaatının 2011 yılının sonuna kadar bitirileceği belirtildi.

35 Milyon TL’ye mal olacak otelin temel atma törenine Turizm Bakanı Müşteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, Vali Oğuz, Ak Parti Milletvekilleri M.Said Dilek, H.Kemal Kurt, Süreyya Bilgiç, Belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Emniyet Müdürü, Jandarma İl Komutanı , Kurum ve Kuruluşların İl Temsilcileri ve Ispartalı işadamları katıldılar.

Isparta Valisi Memduh Oğuz açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi “Bu yatırımı hep birlikte desteklediğimiz bir yatırımın temelini atıyoruz. Biz Valilik olarak bu yatırımı destekliyoruz. Baka ‘da bu yatırımı desteklemiştir. Turizm bakanlığınında bu yatırımda katkısı büyüktür. Ispartaya bu gibi 5 yıldızlı bir otelin yapılması konusunda geç kalındığını bunun gibi birkaç otel daha yapılması lazımdır. Ama bir kere yatırım gelirse arkasıda gelir. Birkaç sene sonra birkaç otelin daha yapılacağını tahmin ediyorum” dedi.

Isparta’ya 5 yıldızlı otel yapan S.Sami Önger ise “ Otel bir yaşam merkezi olacak. Ispartamızda biliyorsunuz yeterli ölçüde konaklama tesisleri yoktur. Bu otel 288 yatak kapasiteli olacak yıl sonunda inşaatı bitireceğiz. Bu otelin yapımıyla Isparta’da istihdam yaratmayı düşünüyoruz. Bu Otelde yaklaşık olarak 250 kişi çalışacak. Isparta ekonomisi bakımından  çok önemli bir proje olarak görüyorum. Kyak mevsiminde Türkiyenin her yerinden hatta yurtdışından davraz kayak merkezine gelen kayakçılar konaklama için yeterli otel bulamıyorlar. Bu yüzdende bu otel bu eksiklikleri kapatmış olacak” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ”Bu gün mutlu bir gün, böyle bir tesisin yapılmasını çok arzu ediyorduk hatta çok geç. Kalındı. Daha önceden böyle bir tesis Ispartamızda yapılmalıydı. İşadamları böyle bir otelin yapılması için hazırlıkları var. Belediyemizde bunun gibi Gökçay mevkiinde 5 yıldızlı bir otelin yapılması için çalışmalar yapıyoruz.Ispartamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kültür ve  Turizm Bakanı Müşteşar Yardımcısı Özgür Özaslan yaptığı konuşmada “Son yıllarda Isparta’da Turizm’de bir uyanma var. İnsanlar artık Turizm’in ekonomik olarak değerlerini anlamaya başladı. Isparta’da inanç turizimi çok önemli. Malasef ki altyapısı yok. Bakanlık olarak Turizm’de Isparta’yı destekliyoruz ve tanıtım çalışmaları için gerekli yardımlarda bulunuyoruz” dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in temel atma törenine telgraf göndermesi konuklar tarafından büyük alkış aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum