Otobüsçüler Pazar Günü Olağanüstü Toplanacak

Pazartesi Günü Kontak Kapanabilir

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mart 2022 14:36
Otobüsçüler Pazar Günü Olağanüstü Toplanacak

Akaryakıta gelen zamlardan sonra özel halk otobüs işletmecileri kontak kapatmaya kadar gidecek. Yanı başımızdaki Antalya’da özel halk otobüs işletmecileri pazartesi günü kontak kapatıyor. Isparta’da da durum aynı. Özel Halk Otobüsleri gelen zamlardan sonra taşımacılığın çıkmaza girdiğini belirtiyor.

PAZAR GÜNÜ OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAKLAR

Isparta Özel Halk Otobüs İşletmecileri de Türkiye genelindeki diğer illerdeki gibi Pazar Günü olağanüstü toplanıp, pazartesi günü kontak kapatıp kapatmama konusunda karar alınacak.

Özellikle bedava yolcu taşıma sisteminin kendilerinin çok büyük miktarda zarara uğrattığından dert yanan işletmeciler, artan maliyetler ve özellikle mazota gelen zamlardan sonra taşımacılığın sekteye uğradığını söylüyor.

Devlet himayesinde olan bedava yolu taşıma sisteminde küçük şehirlerde otobüs başına aylık 800 TL veriliyor. Büyük şehirlerde ise aylık 1350 liraya kadar otobüs başına destekler veriliyor. Ortalama günlük 5 yolcu parasını devlet karşılıyor. Ancak Özel Halk otobüslerinde günde 250-300 arasında bedava yolcu taşıyor. Buda maliyetlerin altından kalkılamaz hale getiriyor.   

Isparta’da Özel Halk Otobüs işletmecileri gelen zamlardan rahatsız. Üst üste mazota gelen zamlardan sonra belleri bükülen işletmeciler devlettin kendilerine bedava yolcu limitlerini artırarak destek olmasını bekliyor. Aksi halde bedava yolcu taşınmaması için karar alınabileceği öğrenilen iddialar arasında.    

 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum