Özel: ‘Seçim Mühendisliği İle Seçim Almak Gibi Bir Derdimiz Yok’

Yeni seçim kanunu TBMM’de kabul edildi. Seçim yasasının hazırlık çalışmasında görev alan AK Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, partisi adına meclis kurulanda bir konuşma yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2022 13:16
Özel: ‘Seçim Mühendisliği İle Seçim Almak Gibi Bir Derdimiz Yok’

Yeni seçim kanunu TBMM’de kabul edildi. Seçim yasasının hazırlık çalışmasında görev alan AK Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, partisi adına meclis kurulanda bir konuşma yaptı. Muhalefetin yeni seçim sistemi kanunu üzerinden eleştirilerine yanıt verdi.

AK Parti ve MHP'nin 2 yıldır üzerinde çalıştığı kritik teklif Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yeni düzenleme ile seçim barajı revize edildi. Yüzde 10 olarak uygulanan seçim barajı bundan sonraki seçimlerde yüzde 7 olarak uygulanacak. İttifak olarak yüzde 7 barajını geçen partiler, seçim bölgesinde gerekli oy oranına ulaşmadan, milletvekili çıkaramayacak. Meclis’te grup kurmuş olmak, seçime katılabilmenin yeter şartından biri olamayacak.

MİLLETVEKİLİ ÖZEL PARTİSİ ADINA MECLİSTE KONUŞTU

Seçim kanunun hazırlanmasındaki çalışmalarda yer alan AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, kanunun TBMM’deki oylaması öncesi bir konuşma yaptı. Türkiye’deki seçim sistemindeki şeffaflığın dünyanın hiçbir yerinde olmadığına dikkat çeken Milletvekili Özel, muhalefetin eleştirilerine yanıt vererek, “sizin bir tek oyunuza dahi biz sahip çıkarız” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum