Özmeral 'Kanuna Aykırı Alanları Kapatıyoruz'

Eğirdir’de Yeşilada göl kıyısındaki kanuna aykırı kapalı alanlar kapatılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2011 22:07
Özmeral 'Kanuna Aykırı Alanları Kapatıyoruz'

Eğirdir Yeşilada Mahallesi’ndeki göl kenarında Devletin hüküm ve tasarrufunda bulunan dolgu alanları üzerinde Restaurant işletmecilerinin izinsiz, ruhsatsız ve kendilerince meydana getirdikleri kanuna aykırı kapalı alanlar sökülerek ortadan kaldırılıyor.

Yeşilada 3. derece doğal sit alanı, Canada 1. derecede doğal sit alanı olduğundan, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 18/08/2010 ve 20/01/2011 tarihli kararları gereğince kıyılardaki izinsiz, ruhsatsız yapılan bütün kapalı alanların kaldırılması Eğirdir Belediyesi’nden istenmiştir. İlçe Kaymakamlığı’nın da 17/02/2011 ve 21/03/2011 tarihli aynı konudaki Belediye’ye gönderdiği yazıları gereği bir işletmeci hariç diğerlerinin gönüllü sökme işine başladıkları görüldü.

Bir gün öncesi ilçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’ın Başkanlığında Belediye Başkan’ı Osman Nuri Özmeral, İlçe Emniyet Müdürü Alper Aygül, Malmüdürü Mehmet Emin Çelebi Özer, İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut ve Yeşilada’daki Restaurant ve Turizm İşletmecilerinin katıldığı bir toplantı yapıldı.

Yeşilada Kıyısındaki kanuna aykırı ve izinsiz olarak turizm İşletmecilerinin kendilerinin yaptıkları kapalı alanların kaldırılması ve 3194 sayılı İmar Kanunu’na göre işlem yapılmasına dair Belediye’ye gönderilen yazılar toplantıda okundu ve açılandı. Söküm İşlemi için yardım talebinde bulunanlara Belediye yardımcı oldu.

Söküm işlemini gerçekleştirmeyen Melodi Restaurant’ın kullandığı göl kenarındaki  kapalı alan Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta marifetiyle mühürlendi. Belediye hiçbir yıkım yapmadı. İşlemler sırasında İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün gerekli desteği verdiği belirtildi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral; “Biz yıkıcı değiliz, her zaman yapıcı olmaya çalışıyoruz. Turizmi engelleyici değil, güzel ilçemiz Eğirdir’de Turizmi daha çok geliştirmeye çalışıyoruz. Hiç kimse kanunların üzerinde, halkımızın üzerinde ve imtiyazlı olamaz. Biz işlerimizi kanunlara göre ve saygıdeğer halkımız adına yapıyoruz. Bu yapılan işlem masa ve sandalyelerin kaldırılması hadisesi değildir. Kapalı alanların kaldırılmasıdır. Halkımızın Yeşilada’da göl kenarından rahatça yürüyebilmelerinin sağlanmasıdır. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararları, daha önceden gelen Valilik yazıları, son olarak İlçe Kaymakamlığı’nın yazıları bağlayıcı oldu ve tedbirlerimizi almak mecburiyetinde kaldık. Seçildiğimizden bu güne kadar Yeşilada’ daki kıyılarda izinsiz, ruhsatsız işgal edenlerden her ne türlü olursa olsun 2 yıl içerisinde bir kuruş Belediye’ye para almadık, bunun yanında hizmet verdik. Yeşilada’mıza fazlasıyla hizmet vermeye devam edeceğiz.” açıklamasını yaparak ileriki zamanlarda halkın, dışarıdan gelenlerin ve turizm işletmecilerinin memnun kalacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum