Özürlüler Rehabilitasyon Merkezinin Temeli Atıldı

Yalvaç'ta Özürlüler Rehabilitasyon Merkezinin temeli atıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2011 18:42
Özürlüler Rehabilitasyon Merkezinin Temeli Atıldı

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, yaptığı açıklamada, vakfın yapım masraflarını, başkanlığını yaptığı Yalvaç Güçsüzlere Yardım Sağlık ve Eğitim Vakfının üstlendiğini bildirdi.

Vakıf üyelerinin merkeze en az 3'er bin lira yardımda bulunduğunu belirten Bayram, merkezin projesinin de Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından çizildiğini anlattı.

Tekin Bayram, 3 bin metrekare alan üzerine kurulacak merkezin 3 katlı olacağını açıkladı. Merkezde çok amaçlı salon, atölye, yaşam odası, 4 bireysel eğitim odası, öğrenci işleri bürosu, idari bölüm, mutfak, grup eğitim odası ve açık rehabilitasyon alanı bulunacağını ifade eden Bayram, şöyle konuştu:

''Belediyelerde yönetim değişiklikleri yaşandığında yeni yönetime gelen ekip bu tür tesisleri başka amaçlar doğrultusunda kullanabiliyor ya da ilgilenmeyerek yok olup gitmesine neden olabiliyor. Vakfın kuruluşu ve yıllardır yaptığı hayır işleri ortadadır. Bu merkeze en iyi şekilde sahip çıkacağına olan inancımızla belediye olarak yap-işlet-devret formülüyle vakıfa devrettik. 25 yıl boyunca vakıf burayı işletecek ve daha sonra belediyemize devir edecek.''

Yalvaç'ta Türkiye ortalamasının üstünde engelli bulunduğuna dikkati çeken Tekin Bayram, tesisi bu yıl tamamlayarak hizmete sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.