Özyurt 'Halkımız Refah Yol Özlemi Çekiyor'

Saadet Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı Abdulbaki Özyurt, seçim çalışmaları süresince Isparta halkının refah yol hükümetini özlediğini söyledi.

Yayınlanma:
Özyurt 'Halkımız Refah Yol Özlemi Çekiyor'

Saadet Partisi 1. sıra milletvekili adayı Abdulbaki Özyurt, seçim çalışmaları süresince Isparta halkının refah yol hükümetini özlediğini söyledi.

12 Haziran genel seçimleri öncesi siyasiler son kozlarını oynuyor. Seçim sürecine girildiğini günden bu yana geceli gündüzlü çalıştıklarını söyleyen SP Milletvekili adayı Özyurt, halkın artık hatır için oy kullanmaması gerektiğini ve bu seçimlerin ülke adına bir dönüm noktası olduğunu açıkladı.

Oy vermek yetki vermektir diyen Özyurt; “Rahmet genel başkanımız kendi hükümeti döneminde işçiye, memura yüksek meblağlarda zam yapmıştır. Halkımız artık sıkıntı çekmek istemiyor. Bizden sonra gelen hükümetler gelir ve gider dengesini bir türlü tutturamadı” dedi.

BÖLGESEL DEĞİM BİREYSEL SIKINTI VAR
Isparta’nın sıkıntısının bölgeselden daha ziyade bireysel olduğunu vurgulayan SP’li Özyurt; “Esnaf ve çiftçi kemsi çok sıkıntılı siftah yapmadan iş yeri kapatan kardeşlerimiz var. gelirler ve giderler birbirini karşılamıyor. Özellikle Isparta’da nakit para sıkıntısı var. Alışveriş merkezlerinin açılması küçük esnafı bitirdi. Yıllardır pancar ekimi yapılmıyor. Av kanuna göre de domuz vurmak yasak halkımız çiftçimiz domuzların hasadına zarar vereceğini bildiği için ekim yapmıyor. Bazı kanunların ve sistemlerin değişmesi gerekiyor” dedi.

İLÇELERE FAKÜLTE AÇILMIŞ ÖĞRENCİ YOK
Isparta’nın bütün ilçelerini gezdiklerini dile getiren Abdulbaki Özyurt; “İlçelerimize fakültelerin ve Yüksek okulların açılması çok iyi ama buraya öğrenci getiremiyorlar. Nedeni ise bazı kişilerin öğrenciyi ticari olarak görmesi örneğin fakültenin kapasitesi 600 öğrenci ama 250–300 öğrenci eğitim görüyor. İlçelerde sosyal alan yok öğrencilerin vakit geçirebileceği bir mekan yok. Eğitim sistemi bozuk ve pahalı. Hükümetin ve özel idarenin fakülte olan ilçelerin Belediyelerine daha çok gelir ayırması gerekiyor”

SEÇİM HAVASI YOK
Isparta’da seçim havasına girilmemesinin nedeni de belirten Saadet Partisi 1.sıra Milletvekili adayı Abdulbaki Özyurt; “Milletimiz geçim derdinde. Karnını doyurma çorbasını kaynatma derdinde. Seçim artık 5. 6. sırada siyaset konusu açıldığında da herkes refah yolu konuşuyor ve özlediklerini söylüyor. Bizim siyasetçilerimiz Genel Başkanlarının kopyası onların her dediklerini doğru olarak görüyor. Bizim Türkiye Büyük Millet Meclisinde halk, halkın sorunları ve milletin refahı konuşulmuyor. Birbirlerine hakaret ve küfür ediyorlar. Bunların içinde yandaşlar ve rantçılar var.”

GELİR GİDER DENGESİZLİĞİ
Özyurt, refah yolu hükümetinden sonra Türkiye’de büyük bir gelir ve gider dengesizliğinin oluştuğunu söyleyerek; “Birleşmiş Bankalar Denetleme Kurulu (BBDK)’nun açıkladığı 2010 yılı raporunda mevduatın yüzde 43, 33 bin hesapta yüzde 57’si ise 72 milyon kişi de bulunuyor. İşte Türkiye’nin hali ortada. Türkiye ekonomisi büyük 16. ülke ama gelir dağılımında 85. sırada büyük bir adaletsizlik var. Biz aldığımız ve yaptığımız alışverişte neredeyse yüzde 70 vergi ödüyoruz. Eşel mobil sisteminin uygulanması lazım. Mecliste partiler pireyi deve yapıyorlar. Ama deveyi de havudu ile götürüyorlar. Bunu görenlerde göz yumuyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum