Pideye Zam Geliyor

Pideye Zam Geliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2019 10:33
Pideye Zam Geliyor

Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, girdi fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle bu yıl ‘Ramazan Pidesi’ne zam yapacaklarını belirterek; “Fiyat konusu bugün netleşecek. Ancak, biz 300 gram pidenin fiyatını 2,5 lira olarak planladık” dedi.

Aslında zam yapmak istemediklerini ancak; un, yağ, susam gibi Pidenin olmazsa olmaz hammaddelerinin afaki derecede arttığını ifade eden Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, Ramazan pidesinin fiyatını belirlerken en ince hesaplara dayanarak maliyet çıkardıklarını söyledi.

ERDEĞER; “RAMAZAN PİDESİ,
RAMAZAN AYININ VAZGEÇİLMEZİDİR”
Pide fiyatının henüz netlik kazanmadığını ve fiyatı bugün itibariyle netleştireceklerini vurgulayan Başkan Nuri Erdeğer; “Bilindiği gibi Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Bu ayda pide satışları büyük oranda artmaktadır. Diğer bir deyişle Ramazan pidesi vatandaşlarımız için Ramazan ayının vazgeçilmezidir.

“MAALESEF PİDE FİYATLARINI
ARTIRMAK ZORUNDAYIZ”
Aslında biz fiyat artışı taraftarı biz oda veya kişilik değiliz. Elbette ki, biz de sattığımız ürünlere zam yapmak istemeyiz. Ancak, gerek ülkenin içinde bulunduğu durum gerek ilimizdeki ekonomik hayat bizi maalesef ki, pide fiyatlarını artırmak zorunda bırakıyor. Bu nedenle bu yıl Ramazan Pidesinin fiyatını artıracağız. Zira, bu konuda yani Ramazan pidesinin fiyatını belirlerken en ince hesaplara dayanarak maliyet çıkardık. Çıkardığımız maliyet bize bu yıl Pidenin fiyatını artırmamızın zorunlu olduğunu ortaya koydu.

“PİDE HAMMADDELERİ AFAKİ DERECEDE ARTTI”
Biz istemesek de bunu yapmak zorundayız. Çünkü, yaptığımız maliyet hesaplamalarında pidenin yapımında kullandığımız; başta un olmak üzere susam, işçilik, doğalgaz, hatta tuz bile tüm hammaddelerin fiyatları afaki derecede artmış durumda. Örneğin, bir çuval unun fiyatı 30 lira arttı. Susamın kilosu 8 liraydı şimdi 17 liraya yükseldi. Çalıştırdığımız işçilerin ücreti asgari ücret olmasına rağmen 1500 liraydı 2 bin lira oldu. Bu durumda bizde pidenin fiyatını artırmak durumunda kaldık. Takdir edersiniz ki, tüm bu girdilerin artması nedeniyle vatandaşlarımızın da bu konuda bizlere hak vermelerini istiyoruz.

“300 GRAM PİDENİN FİYATINI 2,5 LİRA OLARAK PLANLADIK”
Isparta Fırıncılar Odası olarak bu yılki pidenin fiyatını 300 grup pidenin fiyatı 2,5 lira olarak planladık ve zamlı fiyatı ilgili kuruma sunduk. Söylemiş olduğum bu rakam henüz net değil. Ancak, büyük ihtimalle bugün netleşecek ve bizde Ramazan ayının başlayacağı gün olan 6 Mayıs 2019 tarihi itibariyle pideyi bu fiyattan satmaya başlayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum