Pınargözü Kaynak Suyu Şişelenecek

Yenişarbademli ilçesinde, Türkiye'nin en uzun mağaraları arasında gösterilen Pınargözü mağarasından çıkan kaynak suyunun pazarlanması için su şişeleme tesisi kurulacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Aralık 2010 12:37
Pınargözü Kaynak Suyu Şişelenecek

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, yaptığı açıklamada, Yenişarbademli'nin 10 kilometre batısında yer alan ve Türkiye'nin en uzun mağaraları arasında gösterilen Pınargözü mağarasından çıkan kaynak suyunun pazarlanması için ilçede su şişeleme tesisi kurulacağını bildirdi.

Pınargözü kaynak suyunun, mineral değerleri ve sertlik bakımından Akdeniz bölgesindeki en iyi içme suyu olduğunun, Ankara Refik Saydam Merkez Hıfzıssıhha Enstitüsü'nce belgelendiğini ifade eden Erdem, ''Dağlardaki kaynak sularının kontrolü il özel idarelerinde. Bu nedenle Pınargözü kaynak suyu için yapılacak şişeleme tesisi hazırlıkları İl Özel İdaresi'nce başlatıldı. Devlet Su İşleri ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'dan görüş alınmasının ardından şişeleme tesisi için ihaleye çıkılacak'' diye konuştu.

Pınargözü Mağarasının Milli Park sınırları içerisinde bulunduğunu, bu nedenle su şişeleme tesisinin ilçede kurulacağını belirten Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Mağara, Taşınmaz Kültür Ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulunun kararı ile Korunması Gerekli Taşınmaz Tabiat Varlığı olarak tescillidir ve içinde bulunduğu bölge Milli Park ve Birinci Derece Doğal Sit Alanıdır. Bu nedenle su şişeleme tesisinin Kızıl Tarla mevkisindeki 15 bin metrekarelik alana kurulmasını öngörüyoruz. Pınargözü suyu borularla bu bölgeye taşınacak. Saniyede 5 litre su kullanmasına izin verilecek tesiste günlük 430 ton su işlenebilecek.''

Erdem, İl Özel İdaresi'nin su şişeleme tesisi için önümüzdeki yıl içerisinde ihaleye çıkmasını beklediklerini belirterek, kurulacak tesisinin bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını, yaklaşık 45 kişiye iş imkanı sunacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.