Polis Çelik Kasa Hırsızlarını Yakaladı

Polise Yakalanmamak için Çelik Kasaya 'Manita' İsmini Veren Hırsızlık Şebekesi Çökertildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2011 13:54
Polis Çelik Kasa Hırsızlarını Yakaladı

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Konya, Ankara, İzmir, Şanlıurfa ve Isparta'da işyerlerindeki çelik kasaları patlatan suç örgütü çökertildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 19 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin polis dinlemesine takılmamak için çelik kasalara boyutuna göre 'büyük manita', 'küçük manita' diye isim taktıkları öğrenildi.

Konya polisi, beş ilde 17'si çelik kasa hırsızlığı olmak üzere banka dolandırıcılığı, canlı hayvan hırsızlığı ve insan ticareti yaptıkları ileri sürülen 21 kişiyi gözaltına aldı. Liderliğini Mehmet Can G.'nin (38) yaptığı ileri sürülen suç örgütü üyelerinin karıştığı 27 farklı olay aydınlatıldı.

Polis, 4 aylık takibin ardından beş ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Olayla ilgili 21 kişi gözaltına alındı. İki kişi polis sorgusunun ardından serbest bırakıldı, 19 kişi ise Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin karıştıkları olaylarda yaklaşık 300 bin TL tutarında para, çek ve bilgisayar çaldıkları ortaya çıkarıldı.

Daha çok nakliye şirketleri, galerici ve emlakçileri hedef alan çelik kasa hırsızlarının büyükbaş hayvan hırsızlığının yanı sıra internet üzerinden banka dolandırıcılığı da yaptıkları tespit edildi. Şebekenin İstanbul ayağının çoğunluğunu Filistinlilerin oluşturduğu göçmenleri para karşılığında Yunanistan'a geçirmek isterken polis tarafından yakalandığı da öğrenildi.

Polis, şüphelilerin ikametlerinde yaptığı aramada 4 bilgisayar, 20 cep telefonu, 1 tüfek ve 1 tabanca ele geçirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.