Pomza Taşı Fabrikası 5 Ayda Bitirilecek

Isparta Belediyesi'nin Krater Gölü'nün Etrafında Oluşan Pomza (Gaz Boşlukları Olan Volkanik Taş) Madeninden Üreteceği Hafif Yapı Elemanları Fabrikasını Temel Atma Aşamasına Getirdiği Belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2011 13:30
Pomza Taşı Fabrikası 5 Ayda Bitirilecek

Isparta Belediyesi'nin Krater Gölü'nün etrafında oluşan pomza (gaz boşlukları olan volkanik taş) madeninden üreteceği hafif yapı elemanları fabrikasını temel atma aşamasına getirdiği belirtildi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hafta sonunda temeli MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından atılacak fabrika sahasında incelemelerde bulundu. Günaydın, beş ay gibi bir sürede fabrikanın tamamlanarak hizmete açılacağını kaydetti.

Günaydın, "15 Ocak'ta Isparta'ya gelecek olan Genel Başkanımız Devlet Bahçeli tarafından ilk harcı konacak. Fabrika sahamıza ulaşım için gerekli olan yollarımızın açılması tamamlandı. Saha içerisindeki hafriyat çalışmalarımız sona erdi. Elektrik direkleri dikildi, teşvik belgemizi de aldık." dedi.

Mücavir saha içerisindeki 50 hektarlık pomza maden sahasını meclis kararıyla imara açacaklarını ifade eden Günaydın, pomza yataklarının rezervinin 157 milyon ton olarak hesaplandığını anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.