Prof. Dr. Timuçin Baykul'un İsmi Yaşatılacak

Süleyman Demirel Üniversitesi, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul’u unutmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Temmuz 2022 11:46
Prof. Dr. Timuçin Baykul'un İsmi Yaşatılacak

Süleyman Demirel Üniversitesi, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul’u unutmadı.

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren ülkemizde ilk ve tek olma özelliği taşıyan “SDÜ Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi”ne, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı merhum Prof. Dr. Timuçin Baykul’un ismi verildi.

Uzmanlık eğitimi aldığı yıllarda engelli bireylerin tedavi sürecinde yaşadığı sıkıntıları gözlemleyen ve bu sıkıntıların yaşanmaması amacıyla Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi projesini başlatan Prof. Dr. Timuçin Baykul’un ismi, hayalini kurduğu “Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi”nde yaşatılacak.

Hastanenin kurulmasına öncülük eden, binlerce öğrenci yetiştiren ve meslek hayatında birçok başarıya imza atan Prof. Dr. Baykul’un hayata geçirdiği “Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi”nde hastalar tedavileri için farklı klinikleri dolaşmadan tek merkezde tedavi olabiliyor.

Ülkemizde ve bölgemizde engelli vatandaşlara ağız ve diş sağlığı hizmeti veren tek merkez olma özelliğini taşıyan, Ülkemizin dört bir yanından gelen binlerce hastanın tedavi sürecinin kolaylıkla tamamlandığı hastanede, 3 genel ameliyathane, 2 sedasyon ünitesi, 27 yatak, lokal ameliyathane, poliklinik, radyoloji ünitesi, sterilizasyon ünitesi, biyokimya laboratuvarı yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.