Prof. Dr. Turhan Yavuz ile Özel Röportaj

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlük seçimlere kısa bir süre kala Rektör Adayı Prof. Dr. Turhan Yavuz Ajans32’ye çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2011 17:04
Prof. Dr. Turhan Yavuz ile Özel Röportaj

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlük seçimlere kısa bir süre kala Rektör Adayı Prof. Dr. Turhan Yavuz Ajans32’ye çarpıcı açıklamalar yaptı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Turhan Yavuz ile Özel Söyleşimiz.

Neden Aday Olma İhtiyacı Hissetiniz?
Geçmiş dönemlerde Üniversitemizi değerli hocalarımız rektör olarak görev yaptılar. Fakat Üniversiteye tarafsız bir gözle bakarsam burada bir dağınıklık görüyorum. Burada bazı gruplaşmalar görüyorum. Bu tür ayrımlar Üniversitemize ve Şehrimiz Isparta’ya hiçbir yarar sağlamaz. Ben bunları görerek taraf olmayarak tüm bu sorunları çözebileceğime inandığım için aday olamaya karar verdim.

Rektörlük konusunda oldukça fazla aday var bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Burada aday sayısının fazla olması Üniversitemizin büyüklüğü ve etki alanının genişliği gösteriyor. Bunu aslında bir zenginlik olarak ifade etmek gerekiyor. O yüzden fazla sayıda aday olmasını bende destekliyorum.

Üniversitemiz son yıllarda büyümesine rağmen bir vizyon eksikliği görülüyor Sizce bunun nedeni nedir?
Bunun tek sebebi aslında kurumsallaşmamış olmasıdır. Üniversite büyüyor, öğrenci sayıları da bize bunu gösteriyor. Ama bir tercih yapmak gerekiyor. Üniversite nereye gidecek temel amacı nedir? Bu soruların yanıtlarını yönetimler veremiyor. İşte sorunda tam burada ortaya çıkıyor vizyon eksikliği var. Kısa orta uzun dönem projelerin belirlenmesi lazım. Kaç tane öğretim üyesi alacaksın, hangi bölümleri stratejik bölümler olarak seçeceksin. Bunların planlanması gerek. İşte tüm bunlar birer kurumsallaşamama sorunudur.

Rektör Olursanız ilk icraatınız ne olur?
İlk yapacağım iş Üniversite anket çalışması yaparak talepleri ve sorunları belirleyerek bunlarla ilgili temel sorunların çözülmesi konusunda adımlar atacağım. Aslında burada işin mutfağına inmiş oluyoruz. Bu mutfakta Akademisyenler ve Üniversite çalışanları var onların düşünceleri nedir? Beklentileri nedir? Bunları onlardan duymak ve sorunları çözebilmenin yollarını bulmamız gerekiyor.

Prof Dr. Turhan Yavuz son olarak "Benim bu Üniversiteye Rektör olup olmamdan daha önemlisi burada bazı sorunlar var ve bu sorunların biran önce çözülmesi gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum