Recep Özel, Kılıçdaroğlu'na Isparta'dan Cevap Verdi

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel: Kılıçdaroğlu; ‘Ben Bu Konuda Yalan Söyledim’ Mi Diyecek?

Yayınlanma:
Recep Özel, Kılıçdaroğlu'na Isparta'dan Cevap Verdi

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel: Kılıçdaroğlu; ‘Ben Bu Konuda Yalan Söyledim’ Mi Diyecek?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun "Elimizde Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) olmayan seçmen verileri var" açıklaması siyasetin gündemine oturdu. AK Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, “Kılıçdaroğlu, daha net konuşmalı. Yoksa yarın bir gün ‘Ben bu konuda da yalan söyledim’ mi diyecek?” dedi.

Siyasetin gündem maddesi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Elimizde Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) olmayan seçmen verileri var" açıklaması oldu.AK Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, “Kılıçdaroğlu biliyorsunuz ‘Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde olmayan veriler bizim elimizde mevcut’ dedi.

Birincisi, Kılıçdaroğlu’nun ne demek istediğini net bir şekilde ifade etmesi lazım. Yüksek Seçim Kurulu her yıl seçmen kütüğünü güncelliyor. Ve seçmen bilgilerinin Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nden son verileri alarak güncel hale getiriyor. Şimdi bu seçmen bilgisi içerisinde neler var?

Seçmenin adı, soyadı, baba adı, ana adı, doğum tarihi, doğum ilçesi, yerleşim yeri ve TC kimlik numarası var. Bunun dışındaki hiçbir bilgi seçmen bilgisi değildir.Şimdi, Kılıçdaroğlu’nda bunun haricindeki ne bilgi var da YSK'nın elinde olmayan seçmen bilgisi bende bizim elimizde mevcut diyor? Net konuşması lazım” dedi.

Milletvekili Özel, “Kişilerin özel, şahsi bilgileri bizde mevcut demek istiyor. Vatandaşları mı fişlediniz? YSK elinde olmayan hangi bilgiler var eliniz de? 18 yaşını yeni doldurmuş seçmen listesi elimizde var diyor. Bu listeyi nereden ve nasıl aldınız? Hangi amaçla aldınız?

Bunu açıklaması gerekiyor Kılıçdaroğlu’nun. Dürüst bir liderden beklediğimiz bunları açıklamasıdır. Ya da ‘ben yine yalan söyledim. Bu konuda da yalan söyledim’ diyebilir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin seçim işini en iyi yapan ülkelerden biri olduğunu kaydeden Recep Özel, “Türkiye seçim işini en iyi yapan ülkelerden biri. Bu açıklamalar seçim hukuku konusunda, seçim güvenliği konusunda vatandaşların kafasında bir sıkıntı oluşturmaz” görüşünü de dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum