Rekoltede Rekor Artış Bekleniyor

Rekoltede Rekor Artış Bekleniyor

Yayınlanma:
Rekoltede Rekor Artış Bekleniyor

2019 Gül Çiçeği sezonunun başlamasına sayılı günler kaldı. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, yaklaşık 50 gün sürmesi beklenen hasat döneminin önümüzdeki günlerde başlayacağını belirterek “Bu yıl rekoltede önemli bir artış olmasını bekliyoruz” dedi.

Güller diyarı Isparta gül çiçeği hasat dönemine hazırlanıyor. Önümüzdeki hafta başlaması beklenen Gül Çiçeği hasat döneminin yaklaşık 2 ay sürmesi ön görülürken, rekoltede de ciddi bir artış beklentisi var.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “2019 yılı gül çiçeği sezonunun bu yıl Mayıs ayı ikinci haftasında başlamasını bekliyoruz. Tesis ve fabrikalarımız Nisan ayı içerisinde sezon için hazır hale getirilmiştir. Yaklaşık 45-50 gün gül çiçeği hasat dönemi sürmektedir. Bu hasat süresi iklim şartlarına göre değişmektedir.
Bu yıl kış mevsiminin yağışlı geçmesi ve aşırı bir don hadisesi yaşanmaması ( bazı bölgelerde kısmi don hadisesi dışında ) dikkate alındığında ve bundan sonra da herhangi bir olumsuz hava şartlarıyla karşılaşılmaz ise geçen yıllara göre 2019 yılında önemli bir rekolte artışı olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Sezon boyunca sadece gülyağı fabrikalarında 150 – 200 civarında geçici istihdam sağlanacağını kaydeden Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Sezon süresinde yaklaşık 45-50 civarında alım merkezleri oluşturulacak gül çiçekleri fabrikalara sevk edilecektir. Sezon içerisinde Gülyağı Fabrikalarında 150-200 civarında geçici işçi istihdam edilecektir. Her şey planlandığı şekilde devam ettiği takdirde Haziran ayı sonu veya Temmuz ayı başında gülyağlarımızı pazara sunacak hale getirip pazarlama çalışmalarına başlayacağız. Genel olarak dünya pazarlarında sektörel bazda arz talep dengesi üreticiler aleyhine gelişiyor olsa da bizler üreticilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmesi için gayret edeceğiz” diye konuştu.

Çelik sözlerini; “Bu vesile ile 2019 yılı gül çiçeği hasat mevsiminin üreticilerimize hayırlı, uğurlu ve bereketli geçmesi temennisiyle saygılar sunuyorum” diye bitirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.