Rektör Çarıkçı "Mezunlarımız Bizim Değerimizdir"

Rektör Çarıkçı, “GÜNKAF’a katılan, iş dünyasından bürokrasiye, üst düzey birçok yetkilinin SDÜ mezunu olduğunu öğrendik. Bu bizi gerçekten memnun etti. Mezunlarımız bizim değerimizdir” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2022 13:50
Rektör Çarıkçı "Mezunlarımız Bizim Değerimizdir"

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, 18-19 Mart 2022 tarihlerinde üniversitede düzenlenen Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF) ile ilgili konuştu. Rektör Çarıkçı, “GÜNKAF’a katılan, iş dünyasından bürokrasiye, üst düzey birçok yetkilinin SDÜ mezunu olduğunu öğrendik. Bu bizi gerçekten memnun etti. Mezunlarımız bizim değerimizdir” dedi.

Ülkemizin geleceği binlerce genç yeteneği kamu ve özel sektör temsilcileri ile buluşturan “Güney Kariyer Fuarı” Süleyman Demirel Üniversitesi Atatürk Kapalı Spor Salonunda 40 bine yakın öğrencinin ziyaretiyle tamamlandı.

Öğrencilerin, mezunların iş ve staj yeri bulma imkanlarını kolaylaştırmak, verilecek eğitimler ile gelişimlerine destek sağlamak amacıyla üniversitelerin, firmaların ve öğrencilerin bir araya geldiği bir organizasyon olan GÜNKAF, bu yıl SDÜ’de yapıldı. Türkiye genelinde büyük ses getiren bu fuar sonrası mutlu edici bir bilgi paylaşan Rektör Prof. İlker Çarıkçı: ‘GÜNKAF’a katılan, Türkiye’de ve Dünya’da saygın bir yeri bulunan firmaların temsilcilerinin ya da görevlilerinin yarısının Süleyman Demirel Üniversitesi mezunu olduğunu gerçeğini öğrenince çok mutlu olduk.

Mezunlarımızı Türkiye’nin en önemli özel kurumlarında görmek bizi gururlandırdı. Mezunlarımız bizim değerlerimizdir. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Isparta, Burdur, Antalya, Afyonkarahisar, Karaman ve Konya illerinden 16 üniversitenin paydaşlığında hazırlanan ve Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuara, 250’yi aşkın kamu ve özel sektör kurumu ile 40 bine yakın öğrenci katıldı. O sıra da yapmış olduğumuz tespitlerde katılımcıların yarısının SDÜ mezunu olduğunu öğrendik.

Mezunlarımız kendilerini geliştirmiş ve Türkiye’nin en saygın kamu ve özel sektörlerinde önemli pozisyonlara gelmişler. 16 üniversitenin paydaşlığında hazırlanan GÜNKAF, çok büyük bir kariyer fuarı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi başta olmak üzere GÜNKAF’ın düzenlenmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum